29 Οκτωβρίου 2013

Συγκίνησε τους πάντες ο τυφλός σημαιοφόρος στη Μυτιλήνη [εικόνες]

0 σχόλια
Συγκίνησε τους πάντες ο τυφλός σημαιοφόρος στη Μυτιλήνη [εικόνες]
Iδιαίτερη ήταν η συγκίνηση όλων όσοι παρακολούθησαν χθες την παρέλαση στη Μυτιλήνη αφού ένας από τους μαθητές που κατάφεραν να διακριθούν για τις σχολικές τους επιδόσεις και να γίνουν σημαιοφόροι ήταν και ο 18χρονος Νίκος Γκαγκούλης ο οποίος είναι τυφλός από την παιδική του ηλικία. 
Ο Νίκος Γκαγκούλης, μαθητής της Γ' Λυκείου στο σχολείο της Πέτρας στη Μυτιλήνη αναδείχθηκε πρώτος σε βαθμολογία ανάμεσα σε 30 συμμαθητές του και κέρδισε επάξια τη σημαία στου σχολείου του.
«Πρόκειται για ένα πολύ καλό παιδί, για ένα μαθητή που ο κάθε διευθυντής θέλει στο σχολείο του, ο κάθε καθηγητής θέλει να έχει στην τάξη του», είπε ο διευθυντής του Λυκείου Πέτρας, Βαγγέλης Ζορμπάς, για το Νίκο Γκαγκούλη.  «Αυτό που έχει σημασία και αναδεικνύει και το σημαιοφόρο, είναι πως ο Νίκος κατάφερε να τα πάει καλύτερα απ' όλους τους συμμαθητές του παρ' ότι δεν είχε καμία ειδική αντιμετώπιση», πρόσθεσε ο λυκειάρχης.
Ο 18χρονος από την πλευρά του, ο οποίος λόγω κληρονομικής πάθησης έχασε εντελώς την όρασή του όταν ακόμη φοιτούσε στη Β' Δημοτικού δήλωσε ιδιαίτερα υπερήφανος που κράτησε τη σημαία, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν θα αλλάξει κάτι στη σχολική του ζωή ή σε ό,τι έχει να κάνει με τον ενδιαφέρον του για τα μαθήματα. Ο νεαρός ακολουθεί τη θεωρητική κατεύθυνση και όνειρό του είναι να σπουδάσει δημοσιογραφία.
Πηγή: Εφημερίδα Εμπρός

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου