30 Οκτωβρίου 2013

Ανεργοι και νέοι γυρίζουν την «πλάτη» στο Δημόσιο και στρέφονται σε αγροτικά επαγγέλματα

0 σχόλια
Ανεργοι και νέοι γυρίζουν την «πλάτη» στο Δημόσιο και στρέφονται σε αγροτικά επαγγέλματα
Οκτώ στους δέκα άνεργους και νέους απορρίπτουν το Δημόσιο, αλλά και στο ενδεχόμενο προσλήψεων στο Δημόσιο ως μέτρο της μείωσης της ανεργίας στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ΚΑΠΑ Research AE που στηρίχθηκε σε δείγμα 3.234 ατόμων πανελλαδικά, το 70,5%, δηλαδή επτά στους δέκα θεωρούν ότι λανθασμένη επιλογή την αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του διαδικτυακού καναλιού www. ka-business.grΑντίθετα, για τη μείωση της ανεργίας τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα υποστηρίζουν πως η λύση βρίσκεται στη γεωργία.
Τόσο οι νέοι του δείγματος, ηλικίας 18-35 ετών, όσο και οι άνεργοι 18-55 ετών, τοποθετούν στην πρώτη θέση, με ποσοστά 97,1% και 97,3% αντίστοιχα, τα κίνητρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα (σε προκαθορισμένη λίστα πιθανών απαντήσεων). Ακολουθούν τα κίνητρα για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων σε διάφορους κλάδους (με ποσοστό 95,3% για τους νέους και 97,3% για τους άνεργους).
Οπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» για να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους και να ξεκινήσουν εκεί μία δραστηριότητα στον αγροτικό τομέα αμφότερες οι κατηγορίες ζητούν θεωρώντας ως «πολύ ή αρκετά σημαντική» την παροχή δωρεάν συμβουλευτικής για τη μετεγκατάσταση/άσκηση δραστηριότητας στην ύπαιθρο (ποσοστό 88,4% μέσος όρος, που ανεβαίνει στο 91,1% για τους άνεργους και είναι 86,5% για τους νέους).
Με ποσοστό 76,7% (μέσος όρος για τις δύο κατηγορίες) ακολουθεί ο δανεισμός χωρίς αυστηρά κριτήρια για την άσκηση αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και με 74,8% η αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων (ΦΑΠ, τέλη κυκλοφορίας κτλ). Οι μικρές ενισχύσεις έως 5000 ευρώ για την μετεγκατάσταση χαρακτηρίζονται ως «πολύ ή αρκετά σημαντικές» για το 59,2% των ερωτηθέντων, ενώ τα μικρά δάνεια ίσου ύψους για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας κρίνονται με τον ίδιο τρόπο από το 56,8%.


Πηγή: www.iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου