30 Οκτωβρίου 2013

Η διπλή επιθεση στο ΠΑΣΟΚ και η αναζήτηση συμμάχων

0 σχόλια


Συλλέγουν πολεμοφόδια στο ΠΑΣΟΚ για να αποκρούσουν την επίθεση που δέχονται από δεξιά και από αριστερά τους με στόχο όπως λένε, οι αντίπαλοι να τους εξολοθρεύσουν προκαλώντας έτσι ηχηρό ρήγμα στη συγκυβέρνηση.

Οι δυο ανακοινώσεις που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη η πρώτη για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, και η δεύτερη για τον ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι η συντονισμένη επίθεση που δέχεται το ένα από τα δυο κόμματα που συγκυβερνά τυχαία, γίνεται για να κλυδωνιστεί η κυβέρνηση και να οδηγηθεί μέσω της επίθεσης στο ΠΑΣΟΚ η χώρα σε εκλογές.

Γι΄ αυτό και μερικά από τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, πιστεύουν ότι θα έπρεπε κανονικά το κόμμα που έχει τη μεγαλύτερη πλειοψηφία και συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ να είχε δείξει την αλληλεγγύη του, γιατί αν η χώρα κυβερνάται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το κόστος είναι δυσανάλογο για το ένα και το άλλο κόμμα, επομένως θα έπρεπε στην επίθεση που το ΠΑΣΟΚ δέχεται από τους ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ , κόμματα που δηλώνουν ότι θα συνεργαστούν στον μέλλον, άρα είναι συντονισμένη η επίθεση , θα έπρεπε η κυβέρνηση, η το ένα από τα δυο κόμματα της κυβέρνησης , όπως η ΝΔ να είχε επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία.

Άλλωστε μην ξεχνούν ότι η επιτυχία η αποτυχία του προγράμματος όχι μόνο στο ένα κόμμα αλλά και στα δυο, οφείλεται όπως πολύ καλά και με μεγάλη σαφήνεια περιγράφει η προγραμματική συμφωνία που δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα καθώς στις πρώτες γραμμές υπογραμμίζεται η ανάγκη τα δυο κόμματα μέριμνα τους θα πρέπει να είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και η χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου