26 Οκτωβρίου 2013

Δύσκολα τα πράγματα για τον Μερκελιστή

0 σχόλια

“ Η αντίστροφη μέτρηση για την παραμονή στην πρωθυπουργία του υποταγμένου στο Βερολίνο Μερκελιστή Αντώνη Σαμαρά έχει ήδη ξεκινήσει. ”

Σαν καλός και υπάκουος μαθητής ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο "ΟΧΙ" από την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε ότι αφορά στην υποτιθέμενη χαλάρωση του καταστροφικού προγράμματος για την Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε αρνητικά στο ερώτημα αν συζητήθηκε το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο περιθώριο της Συνόδου, όπως επίσης και σε εκείνο που αφορά στο αν έχει αλλάξει η γερμανική στάση. «Όχι, μίλησα με τον κ. Αντώνη Σαμαρά για πέντε λεπτά, αλλά όχι για το ζήτημα που αναφέρατε. Επομένως η στάση μας δεν έχει αλλάξει» ήταν η απάντηση της Μέρκελ.

Νωρίτερα η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε χαρίσει περίπου πέντε λεπτά στον ετοιμόρροπο και θλιβερό Μερκελιστή Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος μετά την αποτυχία της "διαπραγμάτευσης" επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένος να εφαρμόσει τα κελεύσματα του Βερολίνου, δηλαδή να επιβάλλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα στον ελληνικό λαό και να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Εξάλλου στους λεονταρισμούς Σαμαρά - Βενιζέλου έχει απαντήσει ήδη η φωνή της Φρανκφούρτης στην Αθήνα, ο θαυμαστής του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος κατέστησε απολύτως δηλωτικό ότι η κυβέρνηση θα λάβει και άλλα μέτρα. Νωρίτερα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωναν ότι η συζήτηση για το ελληνικό πρόβλημα μετατίθεται για μετά τις ευρωεκλογές, γεγονός που είναι καταστροφικό για τον Σαμαρά, μιας και δεν θα μπορέσει να παρουσιάσει καμία ελληνική "επιτυχία" μέχρι τον Μάιο, παρά μόνο θα αναγκάζεται ως υπάκουος εντολοδόχος να επιβάλλει στον ελληνικό λαό τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές. Και να φανταστεί κανείς ότι το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση είχαν "επενδύσει" στην αλλαγή του κλίματος μετά τις γερμανικές εκλογές.

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα για τον Μερκελιστή. Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει απομονωθεί, μετά και τον πολιτικό γάμο Σαμαρά-Βενιζέλου, αλλά και την ακροδεξιά και επικίνδυνη για τη δημοκρατία στρατηγική που ακολουθεί. Τα στελέχη και η εκλογική βάση της ΝΔ βράζουν από αγανάκτηση για την κάλυψη που παρέχει ο Σαμαράς στον Ευάγγελο Βενιζέλο σε ότι αφορά στην αμαρτωλή και σκανδαλώδη σύμβαση για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι δημοσκοπήσεις που φθάνουν τόσο στη λεωφόρο Συγγρού, όσο και στη Χαριλάου Τρικούπη, δείχνουν τα ποσοστά της ΝΔ να συρρικνώνονται και το ΠΑΣΟΚ να μην εισέρχεται στην επόμενη βουλή. Ταυτόχρονα, σκάνδαλα όπως αυτό με τον γιο του πρωθυπουργικού συμβούλου και γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου εξοργίζουν την κοινωνία των ανέργων και των απολυμένων, οι οποίοι ενώ οδηγούνται στην εξαθλίωση, με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού και τους τηλεβιβλιοπώληδες και τους λοιπούς ακροδεξιούς να κουνούν απειλητικά το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, βλέπουν να διορίζονται και μάλιστα με σκανδαλώδεις διαδικασίες τα γαλάζια παιδιά στο δημόσιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον υποταγμένο Μερκελιστή Αντώνη Σαμαρά στην πρωθυπουργία έχει ήδη ξεκινήσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου