29 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΟΚ όνομα και πράγμα!

0 σχόλια
 ΠΑΟΚ όνομα και πράγμα!
Δείγμα ομάδα που αφήνει πίσω της την θεωρία ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις παράλληλες υποχρεώσεις Ελληνικού πρωταθλήματος και Γιουρόπα Λιγκ, έδωσε ο ΠΑΟΚ το Σάββατο στην Κομοτηνή. Η ομάδα του Χούμπ Στέφενς πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους και πέτυχε μια άνετη και εντυπωσιακή νίκη που δικαίως προκάλεσε χαμόγελα στην Τούμπα.

Η συζήτηση για το αν μπορεί ο Δικέφαλος να ανταποκριθεί με επιτυχία σε διπλούς αγώνες στην διάρκεια της εβδομάδας ανήκει στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ αφού κατάφερε την Πέμπτη να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στην Μακάμπι πέρασε κυριολεκτικά σας σίφουνας από την Κομοτηνή την Κυριακή.
 
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι παίκτες του Δικεφάλου δεν έδειξαν επηρεασμένοι –σωματικά- από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν την Πέμπτη και μετέτρεψαν το παιχνίδι με τον Πανθρακικό σε τυπική διαδικασία. Το φρεσκάρισμα της 11αδας με τον Σκόνδρα και τον Τζαβέλλα (αναγκαστικά λόγω της απουσίας του Λίνο) στα άκρα της άμυνας και η επιστροφή του Λούκας στο αρχικό σχήμα, έδωσαν μια διαφορετική αγωνιστική όψη στον ΠΑΟΚ.
 
Αποδεικνύεται ότι η άποψη που πολλές φορές εξέφρασα από την έναρξη της περιόδου (ότι ο ΠΑΟΚ έχει σύμμαχο το χρόνο καθώς του δίνει την ευκαιρία να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς) επιβεβαιώνεται από την παρουσία της ομάδας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ο χρόνος δεν είναι μόνο σύμμαχος των παικτών που βρίσκουν ρυθμό και αποκτούν ομοιογένεια μεταξύ τους αλλά και του Στέφενς καθώς ο Ολλανδός έχει αποκτήσει πλέον την γνώση για τις ικανότητες των παικτών προκειμένου να διαφοροποιεί το σύστημα όταν το κρίνει απαραίτητο, όπως έκανε στην Κομοτηνή.
 
Ο Ολλανδός τεχνικός για να δέσουν αρμονικά ο Νίνης με τον Λούκας διαφοροποίησε το –προσφιλές του- 4-4-2 σε 4-2-3-1 (που πολλές φορές μετατράπηκε στην διάρκεια του αγώνα σε 4-3-3) και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα παραγωγικό καθώς εκτός από τα 3 γκολ που πέτυχε ο Δικέφαλος κατάφερε να δημιουργήσει μια ντουζίνα ευκαιρίες.
 
Η προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας του Δικεφάλου να αποκτήσει η ομάδα επιθετική φιλοσοφία χωρίς αυτό να αποτελεί πρόβλημα στην ανασταλτική της λειτουργία δεν μπορεί να επιτευχθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Στην Κομοτηνή ο ΠΑΟΚ έδειξε ομάδα που σταδιακά βελτιώνεται. Απέδειξε παράλληλα ότι υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης κι αυτό γιατί το ταλέντο περισσεύει.
 
Είναι γεγονός ότι αυτό το ταλέντο δεν το έχουμε δει ακόμα μέσα στο γήπεδο (σε ομαδική ανάπτυξη) αλλά και με τον τρόπο που εξελίσσεται η ομάδα και διαχειρίζεται το υλικό ο Στέφενς (που ακόμα μαθαίνει και τον μαθαίνουν) σύντομα ο ΠΑΟΚ δεν θα κερδίζει απλά τα παιχνίδια, θα προκαλεί ασφάλεια και θα προσφέρει θέαμα. Όπως έγινε στην Κομοτηνή.
gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου