6 Νοεμβρίου 2013

BBC: Οι Ελληνες δεν πιστεύουν την κυβέρνηση Σαμαρά...

0 σχόλια

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και για το πώς η χώρα έχει ανταποκριθεί στις επιταγές των δανειστών της, κάνει ρεπορτάζ το ΒΒC, το οποίο αναφέρεται στο ...
τεράστιο κοινωνικό κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας, αλλά και στην δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
Σε ρεπορτάζ του ανταποκριτή του αγγλικού δικτύου στην Αθήνα Mark Lowen, γίνεται αφιέρωμα στην 24ωρη απεργία των συνδικάτων με αφορμή την άφιξη της Τρόικα για έλεγχο της προόδου της ελληνικής κυβέρνησης, με τον ανταποκριτή του BBC να σημειώνει:
«Εχουν περάσει 4 χρόνια από την έκρηξη της οικονομικής κρίσης της Ελλάδας με αποτέλεσμα να δεχθεί πακέτα διάσωσης από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωζώνη με συνέπεια τις μεγάλες περικοπές στις δαπάνες. Ωστόσο, τα κακά νέα είναι ότι η προσαρμογή έχει τεράστιο κοινωνικό κόστος με μεγάλη αύξηση της ανεργίας», αναφέρει ο Lowen.
Στη συνέχεια, το BBC αναφέρεται στο πιθανό χρηματοδοτικό κενό που θα αντιμετωπίσει η χώρα και τα νέα μέτρα λιτότητας που ενδέχεται να ζητήσει η Τρόικα, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν θα τα δεχθεί, ενώ παράλληλα τονίζει πως υπάρχει αργή πρόοδος στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει η χώρα.
Τέλος, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως «η κυβέρνηση λέει ότι θα υπάρξει μικρή ανάπτυξη το 2013 και πως μετά από έξι χρόνια ύφεσης υπάρχει φως στο τούνελ», ωστόσο ο Lowen υποστηρίζει πως «λίγοι πλέον πιστεύουν τις εξαγγελίες της κυβέρνησης πως τα χειρότερα πέρασαν».
Δείτε το ρεπορτάζ του BBC εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου