21 Νοεμβρίου 2013

Στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια

0 σχόλια

Γράψαμε για την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Μέσω Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μας ενημέρωσε ότι ανάλογες θέσεις έχει διατυπώσει και το κόμμα του.

Από τον Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του ΕΔΑΔ για το σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, εκδόθηκε στις 12 Νοεμβρίου η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η απόφαση του ΕΔΑΔ για επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν αναμενόμενη. Η εξαίρεση τους από το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβίωσης παραβιάζει πρόδηλα τα δικαιώματα τους.

Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένες.

Το ΠΑΣΟΚ  επαναφέρει τη ρύθμιση που έχει κατατεθεί από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή «για την τροποποίηση διατάξεων του Οικογενειακού Δικαίου» τον Δεκέμβριο του 2010  και προβλέπει την τροποποίηση του άρθρου 1 του Ν. 3719/08 . 

Η προτεινόμενη διάταξη που επαναφέρουμε έχει ως εξής:

«Η συμφωνία δυο ενηλίκων προσώπων με την οποία οργανώνουν τη συμβίωση τους (σύμφωνο συμβίωσης) καταρτίζεται αυτοπροσώπως με συμβολαιογραφικό έγγραφο».

Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την κατάθεση τροπολογίας, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση, για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου