21 Νοεμβρίου 2013

Μνημόνιο απολύσεων για τα μάτια της Μέρκελ...

0 σχόλια

Η είδηση της ημέρας είναι ότι κυβέρνηση και Τρόικα συμφώνησαν να επαναληφθεί το "μοντέλο ΕΡΤ" σε άλλους οργανισμούς του Δημοσίου για να ...
γίνουν γρήγορες και μαζικές απολύσεις. Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το γνωστοποίησαν μετά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των πιστωτών, πηγές του Υπουργείου Οικονομικών το πήραν πίσω -επικοινωνιακά- λίγες ώρες αργότερα. Γεγονός όμως είναι, ότι ετοιμάζονται λουκέτα.


Όπως όλα δείχνουν, αυτό είναι το χαρτί που θα παίξει ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ την Παρασκευή προκειμένου να την πείσει να φέρει πιο μπροστά τη συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους (να προηγηθεί δηλαδή των ευρωεκλογών). Οι απολύσεις είναι το απόλυτο μέτρο στη λογική των δανειστών, όχι μόνο γιατί έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αλλά επίσης επειδή αποτελούν ζήτημα τιμής για την Τρόικα δεδομένου των δυσκολιών που προηγήθηκαν για να σπάσει το ταμπού, όπως περιγράφουν τη μονιμότητα στο Δημόσιο.

Η καγκελαρία προεξοφλεί, με την ενημέρωση που έγινε από τον εκπρόσωπο, ότι δεν πρόκειται να γίνει διαπραγμάτευση την Παρασκευή μεταξύ Μέρκελ-Σαμαρά, παραπέμποντας στους επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας που έχουν την ευθύνη σχετικά, αλλά τα καλά λόγια που είπε για τις ελληνικές επιδόσεις προκάλεσαν ικανοποίηση στην κυβέρνηση που ετοιμάζεται για ένα ακόμη success story 24ωρης διάρκειας.

Στο ίδιο κλίμα «ικανοποιητικών» δηλώσεων κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, που είπε ότι βλέπει «φως στην άκρη του τούνελ» ενώ σχολίασε ότι «το Βερολίνο και οι ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να δουν την Ελλάδα να επιτυγχάνει ένα success story, όπως έγινε με την Ιρλανδία» επισημαίνοντας βέβαια υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανυθεί.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι και η δεύτερη συνάντηση που είχαν εντός μιας ημέρας ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και η τρόικα απέβη άκαρπη καθώς φαίνεται πως δεν υπάρχει συμφωνία για το θέμα των πλειστηριασμών. Αυτό σημαίνει ότι και οι δυο πλευρές αναχωρούν την Πέμπτη για το Eurogroup με τα ζητήματα να μένουν ανοιχτά...
tvxs.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου