9 Νοεμβρίου 2013

Βενιζέλος: Πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ

0 σχόλια

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η πρόταση μομφής «υπονομεύει τις προσπάθειες της χώρας να εμφανιστεί ενιαία σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα» - «Όχι» νέα δημοσιονομικά μέτρα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Πρόκειται για μια πράξη απροκάλυπτης εθνικής ανευθυνότητας», τόνισε στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως δικαιούται η Ελλάδα το μήνυμα αισιοδοξίας και σταθερότητας και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για μια ακόμη φορα επενδύει στο σενάριο της καταστροφής.

«Μόνο εμείς έχουμε πραγματική στρατηγική εξόδου από το μνημόνιο» είπε και πρόσθεσε ότι εννοεί πως έξοδος από το μνημόνιο σημαίνει έξοδος από την κατάσταση της θεσμικής ανισοτιμίας της χώρας, ενω ανέφερε ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι να επανέλθει η Ελλάδα στην ομαλότητα και κανονικότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην Τρόικα λέγοντας πως η ίδια η ύπαρξη της είναι αμφισβήτηση των ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για επικοινωνιακό παιχνίδι από πλευράς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να αναδειχθει μια εικόνα πιο φιλοευρωπαικού ΣΥΡΙΖΑ η οποία, όπως είπε, δεν αληθεύει.

Επίσης χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα του συντεχνιασμού και κόμμα της παλινόρθωσης όλων των αιτίων της κρίσης. Είπε ότι το κόμμα του κ. Τσίπρα εμφανίζεται να ασκεί καταλυτική κριτική στο ΠΑΣΟΚ και υπόσχεται στην ελληνικη κοινωνία ότι αυτό που θα κάνει είναι η επαναφορά του ΠΑΣΟΚ.

Για το θέμα της ΕΡΤ ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε την επιλογή επέμβασης των αστυνομικών δυνάμεων στο κτίριο της Μεσογείων. Συγκεκριμένα είπε πως το ΠΑΣΟΚ έδωσε την απάντηση της ευθύνης στην κυβερνητική κρίση που προκλήθηκε με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο από την κυβέρνηση και υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είχε αντιδράσει στο αιφνίδιο κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Ωστόσο ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται κάποιος πως μπορεί να αφαιθεί υπό κατάληψη η βασική δομή της δημόσιας τηλεόρασης και σημείωσε πως η επέμβαση της εκκένωσης του κτιρίου έγινε με τρόπο απολύτως ήπιο. Η άλλη εκδοχή, πρόσθεσε, ήταν να έχουμε μια δημόσια περιουσία υπό κατάληψη και υπογράμμισε ότι τα μισόλογα στο ζήτημα αυτό ενθαρρύνουν μία βίαιη αντίληψη για την άσκηση πολιτικής.

Σε σχέση με την εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια ο κ. Βενιζέλος αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αργεί τρεις εβδομάδες την περιβόητη πρόταση για εξεταστική και προϊδέασε πως στη σχετική συζήτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να απαντήσει για τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Για τον φόρο ακινήτων δήλωσε πως είναι εφικτό να εφαρμοστούν λειτουργικά και δίκαια κριτήρια.

Τέλος σε σχέση με τη στάση της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα είπε πως είναι ανάγκη να υπάρξουν συνομιλητές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε ότι έχει μεγάλη σημασία να θυμόμαστε πάντα ότι η Ευρώπη που διαπραγματευόμαστε είναι μια δεξιά Ευρώπη.


Βενιζέλος: Όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραδέχτηκε πως υπάρχει διακύμανση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και τόνισε ότι το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης είναι όχι νέα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία, είπε, θα ήταν κοινωνικά αδιανόητα και βάρβαρα. Για μια ακόμη φορά ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ποτε δεν μας προσφέρθηκε μια άλλη εναλλακτική λύση, η μόνη λύση, η ευρωπαϊκή και ασφαλής, είναι η λιγότερη κακη και αυτή είναι αυτή που έχει επιλεγεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου