13 Νοεμβρίου 2013

Ευρώ και συμμαχίες κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ… Τέξας

0 σχόλια

Eπανέρχεται η προοπτική συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Η χάραξη της ευρωπαϊκής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η συζήτηση για τις συμμαχίες στις δημοτικές εκλογές, η οποία άνοιξε για τα καλά μετά την πρόταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων για κοινά ψηφοδέλτια είναι τα «καυτά» θέματα, που απασχολούν την ηγεσία της Κουμουνδούρου, ενόψει κρίσιμων συνεδριάσεων της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες ημέρες.

Παρότι η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης επισκίασε τα πάντα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το θέμα με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ευρώ, όπως τέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας – με την απόλυτη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα εξόδου σε καμία περίπτωση – εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις στο εσωτερικό στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η αριστερή πτέρυγα θέλει σαφείς εξηγήσεις για τη στρατηγική της ηγεσίας και τήρηση των συνεδριακών αποφάσεων, που προβλέπουν ότι η απόλυτη κόκκινη γραμμή είναι η τήρηση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία, στη λογική «καμία θυσία για το ευρώ».

Οι ενστάσεις δεν υποχώρησαν παρά τις όποιες διευκρινίσεις δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων και με δεδομένο ότι υπάρχει προγραμματισμένη για το τέλος Νοεμβρίου συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής, αναμένεται να εκδηλωθεί μία τουλάχιστον ζωηρή συζήτηση.

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «θερμαίνεται» και από τις διαφορετικές προσεγγίσεις για την στρατηγική των συμμαχιών καθώς επανέρχεται η προοπτική συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η πρόταση του κ. Μαριά να κατεβάσουν κοινά ψηφοδέλτια στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θέτει επί τάπητος το θέμα, για το οποίο όμως υπάρχουν αποκλίνουσες απόψεις στην Κουμουνδούρου, αν και είναι κοινή πρόθεση όλων ότι δεν τίθεται θέμα κεντρικής συμφωνίας για ευρύ μέτωπο. Από την ηγεσία διευκρινίζουν πάντως ότι είναι θέμα τοπικών κοινωνιών, ωστόσο εκφράζονται και οι επιφυλάξεις από άλλους παράγοντες, μήπως δοθεί η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει ήδη προς μία συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κυβερνητικό συνασπισμό μαζί τους.

Στην ΕΡΤ3 ο Αλέξης Τσίπρας

Τους εργαζόμενους της πρώην ΕΡΤ3 θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 17:30, για να εκδηλώσει την ισχυρή συμπαράστασή του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, που συνεχίζουν να παράγουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στους δημοσιογράφους Αγλαΐα Κυρίτση, Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη και Χρήστο Γιαννούλη.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί διαδικτυακά στις διευθύνσεις www.ertopen.com, www.thepressproject.gr και ραδιοφωνικά στους 105,2 για τη Θεσσαλονίκη και σε σύνδεση με τις ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου