5 Νοεμβρίου 2013

«Όχι» είπε ο Γιώργος στο… δώρο της κυβέρνησης σε καναλάρχες

0 σχόλια
«Όχι» ψήφισε τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην ονομαστική ψηφοφορία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Την ψηφοφορία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της διάταξης δήλωσαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Παπανδρέου καταψήφισε παρά τη «νομοτεχνική βελτίωση» που επέφερε η κυβέρνηση επιταχύνοντας κατά έξι μήνες την προθεσμία που είχαν αρχικά οι σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους για την οριστική αδειοδότησή τους (σ.σ. από Ιούνιο του 2015 η προθεσμία πήγε τέλος του 2014). Από την ψηφοφορία απουσίαζε και ο Κώστας Καραμανλής. Κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Καραμανλή ανέφεραν ότι ο κ. Καραμανλής δεν συνηθίζει να απουσιάζει από ονομαστικές ψηφοφορίες. Τη διάταξη καταψήφισε και ο οπρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Ο πρώην πρωθυπουργός έχει κατηγορεί την κυβέρνηση ότι, έρχεται να ματαιώσει την προσπάθεια εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου και καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να αποσύρει την επίμαχη διάταξη.

Όπως έχει υπογραμμίσει ο κ. Παπανδρέου «οι καθυστερήσεις και η ολιγωρία που επέδειξε η Πολιτεία διαχρονικά στο συγκεκριμένο θέμα, είναι μια πραγματικότητα, αλλά το γεγονός αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την απόφαση της κυβέρνησης».

Ο κ. Παπανδρέου εγκαλεί την κυβέρνηση ότι, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, «τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ανατρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής».

Όπως έχει επισημάνει, «η κυβέρνηση με την απόφασή της, διαιωνίζει καθεστώς μη αδειοδότησης, ομολογεί την αδυναμία της να προκηρύξει και να φέρει σε πέρας μια πραγματική διαδικασία αδειοδότησης περιεχομένου, αποκλείει οποιονδήποτε άλλον θα ήθελε να συμμετάσχει στην τηλεοπτική αγορά, υπονομεύει τον πλουραλισμό, παραβλέπει την ανάγκη ελέγχου βιωσιμότητας και βεβαίως, αποποιείται των δικαιωμάτων της Πολιτείας σε έναν χώρο που αποτελεί εθνικό πλούτο, αποστερώντας έτσι πολύτιμα έσοδα από το κράτος».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου