5 Νοεμβρίου 2013

Mια ζηλευτή συνέντευξη

0 σχόλια

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ποτέ στη Βουλή στην ώρα του πρωθυπουργού, που έχει καταργήσει τις συνεντεύξεις Τύπου και που διέλυσε την ΕΡΤ, παραχώρησε συνέντευξη στον Γιάννη Πρετεντέρη, με τον οποίο τον συνδέει και προσωπική φιλία.

Δεν ξέρω πως ένιωσαν οι τηλεθεατές παρακολουθώντας τον πρωθυπουργό αλλά στοιχηματίζω ότι οι συνάδελφοι του στον στίβο της Πολιτικής, σίγουρα τον ζήλεψαν. Ο πρωθυπουργός δεν δέχθηκε ούτε μισή δύσκολη ερώτηση και είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι δυο άνδρες απέτυχαν να κρύψουν τη φοβερή οικειότητα μεταξύ τους.

Επί της ουσίας, η παρουσία του πρωθυπουργού ήταν τακτικά άριστη για το ακροατήριο του. Θυμίζω ότι τον Ιούνιο του 2012 ο πρώην αντιμνημονιακός Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε πρωθυπουργός επενδύοντας στο φόβο των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ, για απολύτως τίποτα παραπάνω. Έτσι λοιπόν και χθες, ο αρχηγός της Ν.Δ στόχευσε κυρίως στο να εμφανιστεί ως δύναμη σταθερότητας, ασκώντας χαμογελαστός κριτική στον Τσίπρα στη λογική του «μικρό παιδί είναι μωρέ, θα μάθει», στεκόμενος σε δευτερεύουσες τοποθετήσεις στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Με τη βοήθεια του δημοσιογράφου που δεν τον ρώτησε ουσιαστικά τίποτα σχετικό, ο Σαμαράς δεν απολογήθηκε με τρόπο πειστικό για την πολεμική κατά των πρώτων πακέτων διάσωσης της Ελλάδας, δεν πιέστηκε για την ακροδεξιά ρητορική του κατά των μεταναστών και για την ανάδειξη περιθωριακών στελεχών όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης ενώ υποβαθμίστηκε φοβερά η εμπλοκή που έχει προκύψει με την Τρόικα, καθώς ο δημοσιογράφος αρκέστηκε στις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι όλα θα πάνε καλά.

Σε γενικές γραμμές, ο Αντώνης Σαμαράς νομίζω ότι κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους του γι' αυτό που κυρίως επιδίωξε, δηλαδή να κατοχυρώσει για τον εαυτό του την εικόνα ενός σοβαρού ανθρώπου που προσπαθεί για το καλύτερο, ακόμα κι αν αυτό στο μέλλον το χρησιμοποιήσει ακόμα και εις βάρος της ίδιας του της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Χθες, ο Αντώνης Σαμαράς μας θύμισε ότι κυβερνά γιατί απέναντι του έχει ένα άγουρο κόμμα που διακατέχεται ακόμα από εφηβικές πολιτικές ονειρώξεις αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να κινείται σε τόσο υψηλά ποσοστά γιατί απέναντι του έχει έναν πρωθυπουργό που με μπόλικο θράσος και κυνισμό επενδύει σχεδόν τα πάντα στην επικοινωνία κι όχι στην ουσία.

www.parapolitiki.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου