3 Απριλίου 2014

Μπαλτάκος: Τα έλεγα συχνά με Χρυσαυγίτες, μπορεί να έχω πει και χειρότερα, δεν θυμάμαι!

0 σχόλια

Συνέντευξη στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου παραχώρησε πριν από λίγο ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με απίθανα επιχειρήματα.

O κ. Μπαλτάκος παραδέχθηκε ότι είχε πολυάριθμες και τακτικές συναντήσεις με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κυρίως πριν τη δολοφονία Φύσσα, υποστηρίζοντας ότι αυτό το έκανε για το καλό της πατρίδας, καθώς κάποιος έπρεπε να μιλάει με αυτούς τους ανθρώπους. Υποστήριξε μάλιστα ότι ούτε ένα ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί, μια πραγματικά εντυπωσιακή άποψη, ενώ λίγο μετά συμπλήρωσε ότι η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα.

Στα συνεχή ερωτήματα του δημοσιογράφου για το αν ο πρωθυπουργός γνώριζε για τις συναντήσεις του με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τις απόψεις του περί απεγκλωβισμού των ψηφοφόρων του κόμματος των νεοναζί αλλά δεν γνώριζε για τις συναντήσεις του τις οποίες χαρακτήρισε «λεπτομέρεια» και «καθημερινότητα».

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν πράγματι οι κ.κ Αθανασίου-Δένδιας παρενέβησαν στο έργο της Δικαιοσύνης, καθώς δεν ρώτησε σχετικά τον πρωθυπουργό και μετέφερε στον κ. Κασιδιάρη αυτά που διάβαζε εκείνος εκείνη την περίοδο στις εφημερίδες.

Το χειρότερο για την κυβέρνηση είναι ότι 2-3 φορές ο κ. Μπαλτάκος δήλωσε ότι δεν θυμάται τι ακριβώς έχει πει με τους Χρυσαυγιτές κι ότι δεν αποκλείεται να έχει πει και χειρότερα πράγματα, ακόμα και για τον πρωθυπουργό, τα οποία ενδέχεται να έχει επίσης βιντεοσκοπήσει η Χρυσή Αυγή.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι παραιτήθηκε μόνος του, χωρίς να του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό, διαψεύδοντας την επικοινωνιακή γραμμή της Νέας Δημοκρατίας που έκανε λόγο για «αποπομπή Μπαλτάκου από τον εξοργισμένο Σαμαρά».

Γενικά, η υπερασπιστική γραμμή του κ. Μπαλτάκου ήταν ότι παρίστανε τον James Bond για το καλό όλων μας αλλά τελικά την πάτησε. Το πραγματικά απίστευτο είναι ότι αντέχει αυτή η κυβέρνηση ακόμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου