11 Νοεμβρίου 2011

Ο ΑΚ-47 έκανε την διαφορά

0 σχόλια

Μέτα από 40 λεπτά αγώνα ο Παναθηναϊκός και η CSKA έλυσαν την διαφορά τους στην παράταση. Εκεί ένας πρώην πράσινος ο Σισκάουσκας έβαλε ένα καθοριστικό τρίποντο στο οποίο οι πράσινοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν για πολλούς λόγους.

Πρώτος από όλους ήταν ότι πολύ νωρίς στο ματς οι πράσινοι έχασαν τον Τσαρτσαρή έναν πολύ σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα του Παναθηναϊκού.

Δεύτερον ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης , ο αρχηγός των πράσινων φορτώθηκε νωρίς με τρία φάουλ και ήταν σίγουρο ότι δεν θα γλύτωνε τα πέντε. Κάτι που δυστυχώς έγινε στα μέσα του 4ου δεκαλέπτου όταν ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμα μπροστά στο σκόρ.

Τρίτον ότι ο Καλάθης απόψε έδειξε ότι δεν είναι ο παίχτης για τα δύσκολα. Μόλις αποχώρησε από το παιχνίδι ο Διαμαντίδης, οι πράσινοι έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους. Για όσους ξέρουν το μυαλό μιας ομάδας είναι ο άσσος της. Αλλά ο Καλάθης δυστυχώς μόλις έπεσε αυτό το βάρος πάνω του οδηγήθηκε σε πολλά λάθη. Όταν λέω λάθη δεν εννοώ λάθος πάσες ή τραβηγμένες προσπάθειες από τα μαλλιά( που τα έκανε) αλλά και ανούσιες ντρίπλες και καθυστέρηση χαραμίζοντας περισσότερα απο 16 δευτερόλεπτα για να πασάρει αφήνοντας μόλις 8 δευτερόλεπτα για την επίθεση.

Αλλά ο βασικός λόγος ήταν ο Άντρεϊ Κιριλένκο . Ήταν ο μόνος λόγος που η CSKA κατάφερε να γίνει τόσο ανταγωνιστική. Αν δεν υπήρχε αυτός το παιχνίδι δεν θα παρουσίαζε καμία δυσκολία για τους πράσινους καθώς έχουν ανώτερο ρόστερ, πιο καλά δουλεμένο και πάνω από όλα έχουν για προπονητή τους τον Ζέλικ Ομπράντοβιτς. Αλλά καλός η κακός ο ΑΚ-47 κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω.

Τα καλά νέα είναι ότι οι Πράσινοι έδειξαν έναν πολύ δυνατό χαρακτήρα και έδειξαν ότι η επιστροφή του Γιασκεβίτσιους και ο ερχομός του Λόγκαν έχουν καλύψει το κενό του Νίκολας. Ακόμη, ο Παναθηναϊκός παραμένει δυνατός παρόλο τις περικοπές στα συμβόλαια. Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες το lock out στο ΝΒΑ πλησιάζει στο τέλος του οπότε ο Κιριλένκο σιγά σιγά θα φτιάξει βαλίτσες για να επιστρέψει στην Utah.

Το κακό είναι ένα και μοναδικό. Ο Διαμαντίδης καλός η κακός μεγαλώνει. Και ακόμα οι Πράσινοι δεν έχουν βρεί έναν ικανό παίχτη για να μπορεί να τον διαδεχτεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου