15 Νοεμβρίου 2011

Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Ελβετούς για τις καταθέσεις

0 σχόλια
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Ελβετούς για τις καταθέσειςΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΑΣΚΟΒΙΤΗ

Αθήνα και Ζυρίχη θα έχουν ολοκληρώσει το περιεχόμενο της συμφωνίας εντός του 2011, εκτιμά ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών. Εντός των επόμενων ημερών δημοσιοποιούνται τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών.

Η διαδικασία των επαφών μεταξύ της ελληνικής και της ελβετικής πλευράς όσον αφορά τα στοιχεία για καταθέσεις που "βγήκαν" από τη χώρα χωρίς ...να είναι δηλωμένες και να έχουν φορολογηθεί, προχωράει ταχύτατα.
"Ήδη έχουμε ανταλλάξει τα πρώτα κείμενα με τους Ελβετούς, υπό μορφή σχεδίων και πιστεύω ότι θα μπορούμε να έχουμε μια ολοκληρωμένη μορφή συμφωνίας μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να μονογραφεί και στη συνέχεια να προστεθούν οι όποιες νομικού-τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες χρειάζεται για να πάει στα κοινοβούλια των δυο χωρών", ανέφερε στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Πλασκοβίτης.
Η πίεση προς όσους έχουν αποκρύψει μεγάλα ποσά καταθέσεων από το Δημόσιο ή συνεχίζουν να μην πληρώνουν τις βεβαιωμένες υποχρεώσεις τους, συνεχίζεται και στο εσωτςερικό.
Σε λίγες ημέρες θα προχωρήσει η δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών, αφού εξαντλείται η προθεσμία που τους έχει δοθεί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους, σημείωσε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών.
πηγη : εθνος.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου