10 Νοεμβρίου 2011

Παπαδήμος: Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕ

0 σχόλια
Παπαδήμος: Οι αντιδράσεις των διεθνών ΜΜΕΛεπτό προς λεπτό παρακολουθούν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης το πολιτικό θρίλερ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα και με συνεχείς ανταποκρίσεις και έκτακτα δελτία ειδήσεων ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Κυρίο άρθρο για τα περισσότερα ξένα μέσα είναι και σήμερα ή Ελλάδα μετά την ανακοίνωση της προθυπουργοποίησης του Λουκά Παπαδήμου.
Το Reuters με έκτακτο δελτίο αναφέρεται ότι η νέα ....
«Κυβέρνηση σωτηρίας» θα ορκιστεί αύριο στις 14:00. Τονίζει ότι συστάθηκε για να υπογραφεί η συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Το πρακτορείο φιλοξενεί δηλώσεις του Θάνου Παπασάββα, επισφαλή διαχείρισης Περιουσίας στην Investec του Λονδίνου ο οποίος αναφέρει ότι ο νέος πρωθυπουργός » Δεν έχει εμπλακεί ποτέ στην πολιτική αλλά είναι το κατάλληλο άτομα γι’ αυτή τη συγκυρία» .

Μετά από αρκετές ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα έχει τελικά ένα νέο πρωθυπουργό τον Λουκάς Παπαδήμος αναφέρει το δημοσίευμα της Figaro η οποία αναφέρει ότι διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επί μια οκταετία στο πλευρό του Jean-Claude Trichet.
Η Monde σε κεντρικό άρθρο της δίνει στοιχεία από το πλούσιο βιογραφικό του νέου πρωθυπουργού και σημειώνει ότι χρειάστηκαν τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων στο προεδρικό μέγαρο μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντωνή Σαμαρά και του Γίωργου Καρατζαφερη για να καταλήξουν στην επιλογή του τέως αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το Al Jazeera αναφέρει ότι το χρηματιστήριο Αθηνών είχε απότομη αύξηση όταν ο 64χρονος τραπεζίτης έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο για να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.
ΠΗΓΗ: news247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου