11 Νοεμβρίου 2011

Πέρασε το πακέτο λιτότητας στην Ιταλία

0 σχόλια

Πέρασε το πακέτο λιτότητας στην ΙταλίαΤην τελική έγκρισή του στο πακέτο λιτότητας ύψους 54 δισεκατομμυρίων ευρώ έδωσε σήμερα το ιταλικό κοινοβούλιο. Το πακέτο μέτρων ψηφίστηκε από την Κάτω Βουλή με 314 ψήφους υπέρ και 300 κατά.
Επρόκειτο στην ουσία για μια τυπική διαδικασία, καθώς νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι κέρδισε την...
ψήφο εμπιστοσύνης, με 316 ψήφους υπέρ και 302 κατά.
Την προηγούμενη εβδομάδα η ιταλική Γερουσία είχε εγκρίνει το πακέτο λιτότητας που προβλέπει μέτρα για την εξοικονόμηση 54 δισεκατομμυρίων ευρώ με στόχο την αποτροπή εξάπλωσης της κρίσης της ευρωζώνης στην Ιταλία. Το νομοσχέδιο συντάχθηκε υπό την πίεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της ΕΕ.
Κατά τη συζήτηση για την έγκριση των μέτρων λιτότητας στη Βουλή, σημειώθηκαν νέες διαμαρτυρίες από μέρους μελών των ιταλικών συνδικάτων «Cobas» και «Cgil». Μέρος των διαδηλωτών εκτόξευσε πυροτεχνήματα και δακρυγόνα.
Η αστυνομία προσπάθησε επανειλημμένα να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την είσοδο της Βουλής και τελικώς, οι πιο ακραίες ομάδες, υποχώρησαν από το μέγαρο Μοντετσιτόριο στην περιοχή της ρωμαϊκής αγοράς.
Νωρίτερα ο βουλευτής της κεντροδεξιάς Αντρέα Ρόνκι είχε επιχειρήσει να συνομιλήσει με τους διαδηλωτές, οι οποίοι όμως τον σημάδευσαν με πλαστικά μπαλόνια με νερό.
Τα μέλη των Cobas, άφησαν μπροστά στην είσοδο της Βουλής ματωμένες καρδιές βοδινών, ενώ το σύνθημα που ακούστηκε περισσότερο ήταν το: «αντί να κάνετε περικοπές σε εμάς, περικόψτε τον εαυτό σας».
ΠΗΓΗ: ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου