10 Νοεμβρίου 2011

Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του νέου σεισμού

0 σχόλια
Τουρκία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του νέου σεισμούΈνας Ιάπωνας, μέλος μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα σε κινητή νοσοκομειακή μονάδα, έξω από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Βαν.
Το πρωί, διασώστες είχαν ανασύρει βαριά τραυματισμένο τον Ατσούσι Μιγιαζάκι από τα ερείπια ξενοδοχείου. Επί δεκαπέντε λεπτά τού έκαναν καρδιακές μαλάξεις πριν τον μεταφέρουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και υπέκυψε δύο ώρες μετά.
Την ίδια ώρα εκατοντάδες μέλη των συνεργείων ....
διάσωσης εργάζονται ακατάπαυστα για τον εντοπισμό επιζώντων του χθεσινοβραδινού σεισμού, ο οποίος έχει προκαλέσει το θάνατο οκτώ ανθρώπων πλέον.
Οι προσπάθειες των διασωστών επικεντρώνονται στα ερείπια του ξενοδοχείου Μπαϊράμ της πόλης Βαν. Ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα ερείπια παραμένει αδιευκρίνιστος. «Υπήρχαν 32 πελάτες καταγεγραμμένοι στο ξενοδοχείο χθες αλλά δεν ξέρω πόσοι ήταν μέσα στο κτίριο. Υπήρχαν επίσης και προσκεκλημένοι», δήλωσε ο Ρετζέπ Οζχάν υπάλληλος στη υποδοχή του ξενοδοχείου.
Το πρωί οι διασώστες ανέσυραν από τα συντρίμια δύο τραυματίες, έναν άνδρα ηλικίας περίπου 60 ετών και έναν νέο ηλικίας 25 με 30 ετών, , αυξάνοντας σε 25 τον αριθμό των επιζώντων.
Σήμερα το πρωί 783 διασώστες και 59 μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών μετείχαν στις επιχειρήσεις στα ερείπια, ενώ 23 αεροσκάφη έχουν δημιουργήσει αερογέφυρα μεταφοράς προσωπικού και υλικού στην περιοχή, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών.
Τρία ειδικά εξοπλισμένα νοσοκομειακά αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα μετέχουν επίσης στις επιχειρήσεις.
ΠΗΓΗ: real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου