11 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη νοτιοκορεατικών πολεμικών πλοίων στον Πειραιά

0 σχόλια

Επίσκεψη νοτιοκορεατικών πολεμικών πλοίων στον ΠειραιάΕιδική εκδήλωση για τα 50 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Κορέας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής σε δύο πολεμικά πλοία υποστήριξης μάχης, στην ακτή Ξαβερίου, στο λιμάνι του Πειραιά.
Τα δύο πλοία, εκ των οποίων το ένα είναι υποστήριξης εφοδιασμού, βρίσκονται στην Ελλάδα για τρεις ημέρες και θα μπορούν να τα επισκεφθούν όσοι πολίτες επιθυμούν από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Πάνω σε αυτά επιβαίνουν 130 αξιωματικοί και πλήρωμα 610 ατόμων. Είναι δε σχεδιασμένα επιχειρησιακά ακόμα και για καταστροφή πολεμικών αεροσκαφών, τύπου «Stealth».
Στην εικδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Δημοκρατίας της ...
Κορέας Tae-shin Jane, o πρόεδρος της κορεατικής κοινότητας στην Ελλάδα και ο διοικητής Νοτίου Αιγαίου του Πολεμικού Ναυτικού Αρχιπλοίαρχος Σ. Δημητρίου.
Τους αξιωματούχους υποδέχθηκε στο πλοίο ο αρχιπλοίαρχος Junk-soo kim, ο οποίος στην ομιλία του ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θερμή υποδοχή, που επιφυλάχθηκε στους Κορεάτες επισκέπτες.
Ο αρχιπλοίαρχος, εξηγώντας τον λόγο των επισκέψεων των δύο πλοίων στην Ελλάδα ανέφερε ότι το πολεμικό ναυτικό της Κορέας, κάθε χρόνο διοργανώνει μία περιοδική άσκηση σε όλο τον κόσμο και αυτή είναι η 58η.
Σκοπός της άσκησης, τόνισε, είναι να αναπτυχθεί η ικανότητα των αξιωματικών και των ναυτών σε πραγματική διάσταση, αλλά το σημαντικότερο είναι «η Κορέα να αναπτύξει περισσότερο με αυτό τον τρόπο τις διπλωματικές σχέσεις με τις χώρες, τις οποίες επισκέπτονται τα δύο πλοία».

Ο στρατιωτικός αξιωματούχος σημείωσε ότι αυτή η περιοδική άσκηση διαρκεί 95 μέρες και τα δύο πλοία προσεγγίζουν 10 λιμάνια σε 10 χώρες. Δήλωσε, επίσης, ότι φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, καθώς είναι η 50η επέτειος των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας Κορέας και η χώρα του θέλει να καταθέσει φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων στον πόλεμο της Κορέας στον δήμο Παπάγου.
Υπενθύμισε ότι σ΄εκείνο τον πόλεμο συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 Έλληνες στρατιώτες εκ των οποίων 192 έπεσαν στη μάχη και 1.000 τραυματίστηκαν.
Το βράδυ, σε ένα από τα δύο πλοία θα γίνει ειδική εκδήλωση υποδοχής για τους παλαίμαχους Έλληνες στρατιώτες, που πολέμησαν στη νότιο Κορέα.
Πηγή kathimerini.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου