15 Δεκεμβρίου 2011

«Αν θέλετε να το κάνετε Alter εδώ μέσα, κάντε το»

0 σχόλια

«Αν θέλετε να το κάνετε Alter εδώ μέσα, κάντε το»
.. Με αυτό τον τρόπο ο Γιάννης Σπανολιός, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, καλούσε σήμερα τους εργαζομένους του ΣΚΑΙ να δείξουν τη…  δέουσα ευφροσύνη, να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που προωθεί για ακόμη μια φορά η διοίκηση του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού και να μην απεργήσουν. Αλλιώς θα αρχίσουν οι απολύσεις…
Προκλητικός ή όχι, αυτός είναι ...ο τρόπος που λειτουργεί χρόνια τώρα η διοίκηση του ΣΚΑΙ καλώντας αυτή την φορά τους εργαζομένους να βάλουν την τζίφρα τους στα «ιδιωτικά συμφωνητικά», όπως τα ονομάζει, που προβλέπουν μειώσεις 19% στους μισθούς. Ο
ι Ενώσεις από την πλευρά τους κήρυξαν 24ώρη απεργία από τις 12 το μεσημέρι σήμερα μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής καλώντας, σύμφωνα με όσα λέγονταν εντός του σταθμού, να μην υπογράψει κανένας εργαζόμένος διότι θα διαγραφούν από τα σωματεία τους. Και ξεκίνησαν τα όργανα στο Φάληρο με τη διοίκηση του ΣΚΑΙ να ζητάει τις υπογραφές στις ατομικές συμβάσεις και να υποστηρίζει, μέσω στελέχους του σταθμού, ότι θα βρίσκεται δίπλα σε όποιον διαγραφεί από την Ένωση προσφέροντας του πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
Και στη ερώτηση εργαζομένου «αφού έχετε τα χρήματα γιατί μας αναγκάζετε να υπογράψουμε τις ατομικές συμβάσεις με τις περικοπές» το ίδιο στέλεχος της διοίκησης απάντησε λέγοντας «ναι τα έχουμε και αν ακόμη δεν τα έχουμε θα ξεβρακωθούμε και θα τα βρούμε», δείχνοντας ότι απλά στον ΣΚΑΙ πρέπει να περάσει ο τσαμπουκάς της διοίκησης με κάθε κόστος. Ακόμα και αν όσα επικαλείται η διοίκηση επίσημα, αλλά και στους διαδρόμους, φέρνουν αβίαστο γέλιο.
Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΙ βρίσκονται στη μέση για ακόμη μια φορά με το υπαρκτό δίλημμα να υπογράψουν ή όχι. Να νομιμοποιήσουν την… άθλια πρακτική της διοίκησης του ΣΚΑΙ ελπίζοντας ότι με την υπογραφή τους τουλάχιστον δεν θα βρεθούν στην επόμενη φουρνιά απολυμένων του Αλαφούζου. Στην άλλη περίπτωση να μην βάλουν την υπογραφή τους, ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι κάνουν το σωστό για την επαγγελματική, και όχι μόνο, ζωή τους.
Στην απόφαση της απεργιακής κινητοποίησης, η πλευρά του ΣΚΑΙ απάντησε με τα γνωστά. Προσφυγή στη δικαιοσύνη για να βγει η απεργία παράνομη και ανακοίνωση κατά των συνδικαλιστικών ενώσεων.
ΠΗΓΗ: topontiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου