15 Δεκεμβρίου 2011

Στο Πολιτικό Συμβούλιο η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια
Αντίστροφα αρχίζει να μετρά ο χρόνος για τις εξελίξεις όσον αφορά στη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Την ερχόμενη εβδομάδα... στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα.

«Τις επόμενες μέρες, με επίκεντρο και τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου - στα μέσα της επόμενης εβδομάδας- θα γίνει συζήτηση για ...

την αξιολόγηση των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, την στήριξη της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση του έργου της και την πορεία του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Ψυχρό τετ-α-τετ Βενιζέλου με Παπανδρέου

Σε αρκετά ψυχρό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που διήρκεσε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά.

Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκτιμά ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πάρει κάποια πρωτοβουλία για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ πριν από τις γιορτές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η Κάτια Μακρή στον «Real fm 97,8» ανοίγουν και επίσημα οι διαδικασίες διαδοχής τις επόμενες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ.

Η Κάτια Μακρή υποστήριξε ότι μετά τη σημερινή κομβική συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον υπουργό Οικονομικών ότι θα βγει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ότι θα διατηρήσει για τον εαυτό του κάποιες διεθνείς υποχρεώσεις και η μεθοδολογία σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί η διαδοχή του, είναι ανοικτές διαδικασίες, δηλαδή από τη βάση του κινήματος και πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών.

Επίσης, ανέφερε, ότι συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που οι διαδικασίες διαδοχής είναι ανοικτές.

Ο κ. Βενιζέλος θα ήθελε μια πολύ πιο κλειστή διαδικασία, δηλαδή ένα εθνικό συμβούλιο του κόμματος γιατί εκεί κερδίζει με άνεση ή μια εκλογή προέδρου από κοινοβουλευτικής ομάδας από την Κ.Ο γιατί εκεί θα έπαιρνε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Χωρίς να ανοίγει επίσημα τα χαρτιά του, μέσω συνεργατών λέει ότι μελετά όλα τα ενδεχόμενα.

real.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου