8 Δεκεμβρίου 2011

Bye, bye Manchester

0 σχόλια

Bye, bye Manchester
Βόμβα στο Champions League! Γιουνάιτεντ και Σίτι θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στο Europa League. Ταπείνωση για Σερ Άλεξ από τη Βασιλεία!
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που Γιουνάιτεντ και Σίτι έκαναν φύλλο και φτερό τις ομάδες του Λονδίνου (Αρσεναλ και Τότεναμ αντίστοιχα) και ο παγκόσμιος Τύπος αποθέωνε ποδοσφαιρικά το Μάντσεστερ. Ποιος να το ...
περίμενε τότε πως οι δύο εκπρόσωποι του αγγλικού Βορρά από φαβορί στους ομίλους τους, θα ξέμεναν με το εισιτήριο για το ταπεινό Europa League στις αποσκευές τους. Και εάν πει κανείς πως οι Πολίτες ήταν πρωτάρηδες στον θεσμό, ο αποκλεισμός των Κόκκινων Διαβόλων από τη Βασιλεία ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της σεζόν.
3ος όμιλος
Ο τρίτος αποκλεισμός
Η ήττα 2-1 στην Ελβετία ήταν μόλις η δεύτερη στις 26 τελευταίες εξόδους στη μεγάλη διοργάνωση. Η προηγούμενη φορά που η Γιουνάιτεντ αποχωρούσε ταπεινωμένη από ένα ματς ομίλου, ήταν το Νοέμβριο του 2006 με θύτη τη Σέλτικ. Τότε όμως η ήττα ήταν ανώδυνη. Τώρα κόστισε έναν αποκλεισμό: τον τρίτο στην ιστορία του συλλόγου στον θεσμό (συνέβη ξανά τις σεζόν 1994-’95, 2005-’06).
Η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον περνούσε ακόμα και με την ισοπαλία. Οι διαθέσεις όμως των γηπεδούχων που είχαν τις δικές τους φιλοδοξίες, φάνηκαν με το καλημέρα. Ο Ξέρνταν Σακίρι στο 9′ έκανε την χαμηλή σέντρα και ο Μάρκο Στρέλερ με σκαστό σουτ από τη μεγάλη περιοχή κατέστησε ακόμα πιο δύσκολο το βράδυ των Μανκούνιανς.
Αμέσως οι τελευταίοι πήραν τα ηνία του ματς και άπαντες ήταν βέβαιοι πως τουλάχιστον ένα γκολ θα το έβαζαν. Για να μετρηθούν οι ευκαιρίες που έχασαν, θα χρειάζονταν τα δάκτυλα τεσσάρων χεριών και άμα… Και ενώσω οι Αγγλοι σπαταλούσαν τις άπειρες καλές στιγμές τους, ο Σακίρι ξαναχτύπησε (84′) με ακόμα μία συρτή ασίστ από τα πλάγια. Αυτή τη φορά αποδέκτης ήταν ο Αλεξάντερ Φράι που ανενόχλητος νίκησε από κοντά με κεφαλιά ψαράκι τον Νταβίδ Ντε Χέα.
Η τρομερή πίεση της Γιουνάιτεντ καρποφόρησε τελικά καθυστερημένα. Στο 89′ ο Φιλ Τζόουνς με κεφαλιά έπειτα από απίστευτες περιπέτειες της μπάλας (χαμένο τετ α τετ από Γουόλμπεκ, δοκάρι από Μακέντα) και τρομερό λάθος από την άμυνα και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Και επειδή πρόκειται για τη Γιουνάιτεντ, οι καθυστερήσεις μύρισαν για λίγο πρόκριση, καθώς αυτού του είδους οι ανατροπές στο φινάλε, έχουν γίνει το ψωμοτύρι της.
Δυστυχώς όμως για τους οπαδούς των Κόκκινων Διαβόλων αυτή δεν συνέβη και κάπως έτσι η ομάδα τους έγινε η πρώτη στην ιστορία του θεσμού που δεν πέρασε τους ομίλους, ενώ την προηγούμενη χρονιά είχε αγωνιστεί στον τελικό. Σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό της Σίτι, η Αγγλία θα έχει δύο ομάδες στους «16», ενώ από το 2003-’04 είχαν πάντοτε το λιγότερο τρεις εκπροσώπους. Οσο για την εκπληκτική Βασιλεία που σε δύο ματς στον όμιλο έβαλε συνολικά πέντε γκολ στη διάσημη αντίπαλο της, βρέθηκε στην επόμενη φάση μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά τη σεζόν 2002-’03.
Βασιλεία (Χάικο Φόγκελ): Σόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Αμπρααμ, Σταϊνχόφερ, Σακίρι (90′+2′ Στόκερ), Φ. Φράι, Καμπράλ, Σάκα (82′ Τσίπερφιλντ), Στρέλερ, Α. Φράι (87′ Κουσούνγκα)
Μάν. Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Σμόλινγκ, Βίντιτς (44′ Εβανς), Παρκ (82′ Μακέντα), Νάνι, Γιανγκ (64′ Γουέλμπεκ), Γκιγκς Ρούνεϊ
πηγη: http://www.tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου