4 Φεβρουαρίου 2012

Καζαμίας 2012

0 σχόλια

Το Enternity κατάφερε να εξασφαλίσει αποκλειστικά για τους επισκέπτες του, μια αναλυτική ματιά στο μέλλον από το γνωστό Μάντη Κάλχα. Απολαύστε τις προβλέψεις του!

Ιανουάριος
Οι Έλληνες ξεκινούν χαλαρά το μήνα τους χωρίς να γνωρίζουν τι του περιμένει μέσα στη χρονιά, η οποία θα είναι πολύ δύσκολη και με πολλές εκπλήξεις. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Microsoft κάνει το μεγάλο μπαμ κατά τη διάρκεια της τελευταίας παρουσίας της στην έκθεση CES του Las Vegas. Ανακοινώνει το Xbox 720 που τρέχει Windows 8 και είναι σε μορφή… ταμπλέτας για να τα βάλει εναντίων όλων: iPad, PS Vita και Wii U! Ο κόσμος όλος μένει με το στόμα ανοιχτό με τη κίνηση ματ της εταιρείας, παρόλο βέβαια που το πάχος του νέου συστήματος είναι σαν αυτό του τωρινού μοντέλου, έχοντας προστεθεί απλά η οθόνη. Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι θα κοστίζει €299 χωρίς Windows 8 και €499 με Windows 8 και ένα παιχνίδι, με τη κυκλοφορία του να προγραμματίζεται για τις 11 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους! Η Sony παθαίνει… κοκομπλόκο με τη κίνηση αυτή και αποφασίζει τη μείωση της τιμής του PS3 στα €149 για να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας από τη Microsoft, κίνηση που ξαφνικά ξυπνά και τους Έλληνες, αφού όλα τα καταστήματα βάζουν σε μετα-Χριστουγεννιάτικο bundle το PS3 με το PES 2012 στα €179! Η Nintendo δεν ασχολείται καν με το θέμα.



Φεβρουάριος
Ο μήνας ξεκινάει με τα ράφια των καταστημάτων άδεια από PlayStation 3 και τη κάμερα του Star να πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι παίρνοντας δηλώσεις από τους αλαλιασμένους έλληνες που παίζουν μανιωδώς PES! Κανείς δεν ασχολείται με την οικονομική αβεβαιότητα που μαστίζει τη χώρα. Η κυβέρνηση για να μαζέψει φόρους αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τη κατάσταση -για ακόμα μια φορά- και ταχύτατα νομιμοποιεί τη πώληση και χρήση… μπάφου, ορμώμενη από το γνωστό άσμα! Οι Έλληνες ανταποκρίνονται και τα ταμεία του κράτους γεμίζουν με χρήμα. Οι συντάκτες του Enternity  διαμαρτύρονται με συνεχή άρθρα για αυτή τη πορεία του gaming στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα, σε κάποια σκοτεινά σοκάκια, περίεργες φιγούρες συναντιούνται μυστικά και φήμες αρχίζουν να κυκλοφορούν, αλλά κανείς δε ξέρει περί τίνος πρόκειται. Στο τέλος του μήνα, κυκλοφορεί το PlayStation Vita.



Μάρτιος
Ο Παύλος Παπαπαύλου έχει αρχίσει να παίρνει αμπάριζα όλα τα panel των κεντρικών δελτίων ειδήσεων διαμαρτυρόμενος για τη μπαφοκατάσταση της Ελλάδας και γίνεται πλέον πασίγνωστο πρόσωπο σε όλη την επικράτεια. Ένα απόγευμα, το προσωπικό του mail δέχεται ένα περίεργο μήνυμα από άγνωστο πρόσωπο που του ζητά συνάντηση για ένα πολύ σημαντικό θέμα: την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος με την ονομασία Hellenic Gaming Party (HGP). Στη συνάντηση, του ανακοινώνεται η πρόθεση της ομάδας να κατέβει στις επερχόμενες εκλογές για να σωθεί η Ελλάδα. Το πολιτικό σώμα ανακοινώνεται δημοσίως, λίγες μέρες πριν την προκήρυξη εκλογών για το τέλος του επόμενου μήνα, με πρόεδρο τον Παπαπαύλου, αφού είναι ο πλέον διάσημος. Τα υπόλοιπα βασικά στελέχη χρησιμοποιούν ψευδώνυμα στο ψηφοδέλτιο, με τον Δημήτρη «God of War» Μπάνο να είναι υπεύθυνος για αμυντικά θέματα, τον Ηλία «Master Chief» Πέππα να αναλαμβάνει το τομέα της εξωτερικής πολιτικής και το Δημήτρη «Super Mario» Τσορβά να τοποθετείται στο τομέα των οικονομικών (για να μαζεύει χρήματα). Η κίνηση αυτή γίνεται αντιληπτή από τους τρεις μεγάλους του gaming και αποφασίζουν να βοηθήσουν τη κίνηση αυτή, βάζοντας την άκρη τις όποιες διαφορές τους.



Απρίλιος
Το HGP έχοντας πραγματικά άπειρο χρήμα που προέρχεται από τις Microsoft, Nintendo και Sony, σε όλες τις δημοσκοπήσεις φαίνεται εξαιρετικά ισχυρό. Εντωμεταξύ ο κόσμος έχει βαρεθεί πλέον να παίζει PES και ασχολείται με τις πολιτικές κόντρες στα panel των καναλιών, παρακολουθώντας με πολύ προσοχή το πολιτικό πρόγραμμα του HGP, το οποίο υπόσχεται φθηνότερο gaming για όλους, χάρη στη σημαντική μείωση του ΦΠΑ για τις κονσόλες και τα παιχνίδια. Η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα φέρνει λαοθάλασσα στους γύρω δρόμους, με τους πολίτες να είναι ντυμένοι σαν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες video games. Στις 15 Απριλίου, το Πάσχα γιορτάζεται σε όλη την επικράτεια, ενώ την επόμενη μέρα στα γραφεία της Apple στη California, ο Tim Cook ανακοινώνει το iPad 3 με οθόνη 9.7’’ ανάλυσης Full HD, ακόμα λεπτότερο σχεδιασμό και ειδικό ασύρματο gamepad, ώστε το νέο tablet να μπορεί να ανταγωνιστεί το νέο Xbox. Οι ουρές στα καταστήματα της Αμερικής είναι τεράστιες, όμως για την Ελλάδα το προϊόν είναι πλέον αδιάφορο. Την Κυριακή 29 Απριλίου γίνονται οι εκλογές με τα Μέσα ενημέρωσης από όλο τον κόσμο να παρακολουθούν στενά τη πολιτική αναμέτρηση.



Μάιος
Για πρώτη φορά στα χρονικά της σύγχρονης Ελλάδας, ένα μη καθαρά πολιτικό κόμμα κερδίζει τιςεκλογές. Οι τρεις μεγάλοι του gaming πανηγυρίζουν για την επιτυχία τους, αφού έχουν συμφωνήσει με τον -πρωθυπουργό πλέον- Παύλο Παπαπαύλου πως η Ελλάδα θα γίνει το ευρωπαϊκό κέντρο της παραγωγής παιχνιδιών. Μεγάλα στούντιο από την Ευρώπη μετακομίζουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν την ανάπτυξη τίτλων, ενώ τα μεγάλα ελληνικά online καταστήματα σημειώνουν τεράστιες πωλήσεις, αφού ο σχεδόν μηδενικός ΦΠΑ στα προϊόντα gaming τα κάνει τα φθηνότερα στην Ευρώπη. Τα ταμεία των καταστημάτων και κατ’ επέκταση του χρέους γεμίζουν με ευρωπαϊκό χρήμα, ενώ στην Ελλάδα ανοίγουν πλέον εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Konami αποφασίζει και αυτή να φέρει τον ίδιο το Seabass στη χώρα μας, για να συνεχίσει εδώ την ανάπτυξη του επόμενου PES.

ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ:http://www.enternity.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου