5 Φεβρουαρίου 2012

Πυρετός διεργασιών σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ

0 σχόλια

Πυρετός διεργασιών σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ

Λίγη μόλις ώρα μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ βρίσκονται ήδη σε «πυρετό» διαβουλεύσεων εντός των κομμάτων τους.
Στις 21:30 βάσει προγράμματος, ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του διευρυμένου πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γιώργου Α. Παπανδρέου για να συζητηθούν τα διαμειφθέντα στην σύσκεψη των πολιτικών.....
αρχηγών και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Από την πλευρά της Συγγρού, ο Α.Σαμαράς συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των επιτελών του. Σύμφωνα με μια πρώτη ενημέρωση, ο Α.Σαμαράς «παλεύει και θα επιμείνει και αύριο στην μη κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού», ενώ διαφώνησε κάθετα στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων και στην προτεινόμενη «λύση» για τις επικουρικές συντάξεις. Σύμφωνα πάντα με πηγές από το στενό επιτελείο Σαμαρά, «ο πρόεδρος της ΝΔ συζητά την μείωση του κατώτατου μισθού».
Τέλος, σύσκεψη με τα στελέχη του ΛΑΟΣ που μετέχουν στην κυβέρνηση και τους στενούς του συνεργάτες, συγκαλεί, στις 22:30 ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αντικείμενο τις προτάσεις της τρόικας για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης, κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, εξεδήλωσε την άρνησή του να δώσει «εν λευκώ συναίνεση», ενώ εκτίμησε στη σύσκεψη πως δεν πρόκειται την παρούσα χρονική περίοδο οι Ευρωπαίοι να προχωρήσουν σε αποβολή της χώρας μας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη και υποστήριξε ότι οι υπόλοιποι εταίροι έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με την συμπεριφορά της Άνγκελα Μέρκελ.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτήρισε το κυβερνητικό σχήμα «αποτυχημένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» και ζήτησε ανασχηματισμό, μόλις ολοκληρωθεί το PSI. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΑΜΠΕ ότι ο πρωθυπουργός εξουσιοδοτήθηκε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, με την συμμετοχή τεχνοκρατών.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου