14 Φεβρουαρίου 2012

Νέες απαιτήσεις από τους δανειστές

0 σχόλια
Νέες απαιτήσεις από τους δανειστές

Το πολιτικό σύστημα βρίσκεται στα όριά του, όπως και η ελληνική κοινωνία

Υπό πίεση συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι το υπουργικό συμβούλιο καθώς οι δανειστές, ακόμα και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, εμφανίζονται με νέες απαιτήσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει σηκώσει τα χέρια καθώς η τρόικα απορρίπτει συνέχεια τις προτάσεις για την ...εξοικονόμηση των 300 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι χθες το βράδυ και εν μέσω μεγάλων πιέσεων και παλινωδιών της τρόικας είχαν βρεθεί τα 200 εκατ. ευρώ με περικοπές σε διάφορα υπουργεία και υπολείπονταν 100 εκατ. ευρώ τα οποία η τρόικα ζητά εδώ και τώρα αλλά απορρίπτει τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά στην κυβέρνηση υπάρχει μεγάλος εκνευρισμός καθώς και τα μηνύματα από την Ε.Ε. και ειδικά τη Γερμανία δεν είναι καλά.

Ζητούνται ούτε λίγο ούτε πολύ διαβεβαιώσεις και πέραν του εκλογικού ορίζοντα αγνοώντας ηθελημένα ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται στα όριά του.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο ανασχηματισμός κρίθηκε περιττή πολυτέλεια. Πιθανότατα δεν θα αντικατασταθεί ο Μ. Βορίδης, ενώ για τους παραιτηθέντες υφυπουργούς δε τίθεται θέμα αφού κρίνεται ότι το αντικείμενο που είχαν καλύπτεται ήδη από άλλους υφυπουργούς ή από τους υπουργούς.
Newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου