22 Απριλίου 2012

«Οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα είναι μεγάλες, αλλά απαραίτητες»

0 σχόλια

«Οι μειώσεις μισθών στην Ελλάδα είναι μεγάλες, αλλά απαραίτητες»Η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα είναι παρά πολύ μεγάλη αλλά απαραίτητη, έτσι ώστε να ανακτήσει η Ελλάδα την ανταγωνιστικότητα της.
Αυτό ανέφερε, σε συνέντευξη του στο Βήμα σήμερα, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος παραδέχεται ότι «αν περάσεις από τα ...751 στα 586 ευρώ η μείωση του μισθού είναι πάρα πολύ μεγάλη». Επισημαίνει πάντως ότι το θέμα είναι «αν έχουν παρατηρηθεί ανάλογες μειώσεις στο σύνολο της οικονομίας ή μόνο σε αυτό το ενδεικτικό μέγεθος», τονίζοντας ότι οι μειώσεις πρέπει να διαχυθούν και να μην περιοριστούν στον κατώτατο μισθό, τασσόμενος υπέρ της εσωτερικής υποτίμησης.
Ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ακόμα σημειώνει: «Έχουμε παρατηρήσει σημαντικές μειώσεις και πρέπει να δηλώσω ότι αυτές οι περικοπές στους ονομαστικούς μισθούς είναι μέρος της απαραίτητης προσαρμογής και ότι θα βοηθήσουν στην ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας».
Πάντως, σχετικά με τις εκλογές στη χώρα μας, θεωρεί ότι η διεθνής κοινότητα δεν προσπαθεί να παρέμβει ή να επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο το αποτέλεσμα.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου