4 Ιουνίου 2012

13 χρόνια Ζέλικο Ομπράντοβιτς

0 σχόλια

Σαν σήμερα επήλθε μία συμφωνία η οποία θα έμελλε να αλλάξει μια για πάντα τον μπασκετικό χάρτη σε Ελλάδα και ο Ευρώπη. Στις 4 Ιουνίου του 1999 η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Μιας συνεργασίας η οποία έγινε σχέση ζωής ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο Ζοτς εδώ και 13 χρόνια κάθεται στον πράσινο πάγκο έχοντας οδηγήσει το Τριφύλλι σε στιγμές μεγάλης
δόξας και έχει αγαπηθεί όσο λίγοι.
Η συμφωνία
Το καλοκαίρι του 1999 ο Παναθηναϊκός έψαχνε τον αντικαταστάτη του Λευτέρη Σούμποτιτς και ο Παύλος Γιαννακόπουλος επέλεξε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως τον ιδανικό. Έπειτα από μια σειρά τηλεφωνικών επαφών οι δύο πλευρές, βρήκαν τη χρυσή τομή.
Αρχικά ο Ζοτς ζητούσε τριετές κλειστό συμβόλαιο, έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων ανά έτος, και ο Παναθηναϊκός διετές περί το 1 εκατ. δολάρια ετησίως. Τελικά το συμβόλαιο θα είναι 2+1 και οι αποδοχές του Ομπράντοβιτς για κάθε χρόνο θα είναι περίπου 1,1 εκατ. δολάρια.
Τι είχε πει τότε ο Ζοτς
Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο Ζοτς είχε κάνει τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Παναθηναϊκού.
«Είμαι χαρούμενος που θα δουλέψω στην Ελλάδα και ευχαριστημένος που θα δουλέψω στον Παναθηναϊκό. Θα κατέβω στην Αθήνα και θα συναντηθώ με τον κ. Γιαννακόπουλο για να συζητήσουμε για την ομάδα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για παίκτες και μεταγραφές» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.
Η επισημοποίηση της συμφωνίας ήρθε μέσα από την ανακοίνωση της πράσινης ΚΑΕ. "Ο ΖΕΛΙΚΟ Ομπράντοβιτς είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός συμφώνησε σε όλα με τον Παύλο Γιαννακόπουλο και σήμερα αναμένεται στην Αθήνα (μαζί με τη εθνική Γιουγκοσλαβίας) προκειμένου να υπογράψει το πολυετές  του συμβόλαιο" ανέφερε η ανακοίνωση.
Να μείνει για πάντα πράσινος
Σήμερα, 13 χρόνια αργότερα, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς επιθυμεί να μείνει για πάντα πράσινος. Ο Ζοτς και η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με στόχο τη συνέχιση της συνεργασίας του.
Τόσο οι δύο πλευρές όσο και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχουν εκφράσει την επιθυμία τους αυτή η "σχέση" να συνεχιστεί για πάντα και το μόνο που απομένει είναι να δούμε τι θα συμβεί...
Πηγή: "Τα Νέα"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου