6 Ιουνίου 2012

Η «φούσκα» του λαϊκισμού υποχωρεί, η λογική κερδίζει έδαφος

1 σχόλια

Με ολοένα εντεινόμενους ρυθμούς συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών.
Κλιμάκια υποψηφίων βουλευτών και στελεχών περνούν καθημερινά από διάφορες περιοχές του νομού προχωρώντας σε οργανωμένες συναντήσεις διαλόγου με τους πολίτες.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι υπάρχει προβληματισμός και αγωνία για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με πολλούς ανθρώπους να θέτουν πλέον ως προταιρεότητα την ανάγκη κυβερνησιμότητας
της χώρας και αρχικά σταθεροποίησης της κατάστασης.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο τη ρευστότητα, την αστάθεια και την απουσία υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας. Όλοι καταλαβαίνουν ότι τα παιγνίδια σκοπιμότητας ορισμένων κομμάτων οδηγούν τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα.
Το ΠΑΣΟΚ σε καμιά περίπτωση δεν γυρίζει την πλάτη στο μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαίου, στη δυσαρέσκεια των πολιτών, στη δικαιολογημένη αγανάκτησή τους απέναντι στο πολιτικό σύστημα.
Η μαζική εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ  από τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του δεν αφήνει περιθώρια  παρερμηνειών και εφησυχασμού, ούτε επιτρέπει εύκολες ερμηνείες. Το χαμένο έδαφος και η χαμένη αξιοπιστία κερδίζονται αργά αλλά σταθερά, μέσα από την υπεύθυνη στάση, την αλήθεια και την τοποθέτηση του Εθνικού συμφέροντος πάνω από το οποιοδήποτε κομματικό ή συντεχνιακό.
Οι εκλογές στις 17 Ιουνίου θέτουν νέα ερωτήματα και προβάλουν άλλα διλλήματα, πιο επιτακτικά, πιο δραματικά για την τύχη της χώρας.
Η παραμονή ή όχι στο Ευρώ δεν είναι πλέον ένα θεωρητικό ζήτημα ,αλλά υπαρκτή απειλή που αποκτά υπόσταση μέσα από την τυχοδιωκτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση ,άρα μονομερή καταγγελία του μνημονίου.
Η θέση αυτή συνοδεύεται από ένα «πρόγραμμα-μνημείο λαικισμού» στο οποίο κυριαρχούν η παροχολογία, ο κρατισμός,τα συμφέροντα των συντεχνιών και το πολιτικοιδεολογικό αλλαλούμ των περίφημων συνιστωσών.
Οι πολίτες αυτή τη φορά θα πρέπει, παράλληλα με το θυμό τους, να εκφράσουν και την γνώμη τους χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την κοινή λογική.
Το γεγονός ότι περνάμε μια πρωτοφανή κρίση, είναι δυνατόν να μας οδηγήσει σε αποφάσεις ολικής καταστροφής και κατάρρευσης του κράτους και ακολούθως της κοινωνίας;
Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι πληγωμένος και δυσαρεστημένος αλλά δεν έχει χάσει το πολιτικό ένστικτο της μεγάλης Δημοκρατικής-Προοδευτικής παράταξης. Δεν θα ενδώσει στις σειρήνες του δεξιόστροφου ή  αριστερόστροφου λαϊκισμού, στους αντιδραστικούς-αντιμεταριθμιστικούς κύκλους ενός χώρου όπου τα «πατριωτικά» κυρήγματα του κ. Καμμένου εφάπτονται με τα «επαναστατικά νταιλίκια» του κ. Τσίπρα.
Η χώρα και οι πολίτες δεν θα ποντάρουν με την ψήφο τους  στη «φούσκα» του λαικισμού που ευτυχώς για τον τόπο φαίνεται να υποχωρεί!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

....ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΝΕΟΛΑΙΟΣ!!!

"Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο τη ρευστότητα, την αστάθεια και την απουσία υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας. Όλοι καταλαβαίνουν ότι τα παιγνίδια σκοπιμότητας ορισμένων κομμάτων (+ ΠΑΣΟΚ) οδηγούν τη χώρα σε τραγικά αδιέξοδα."

ΠΕΡΙΓΡΆΦΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου