4 Ιουνίου 2012

Ο Ομπάμα παραμένει δημοφιλέστερος του Ρόμνεϊ

0 σχόλια

Ο Ομπάμα παραμένει δημοφιλέστερος του Ρόμνεϊ

Τα ποσοστά του Μιτ Ρόμνει, του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου προέδρου στις ΗΠΑ, αυξάνονται συνεχώς, παρόλα αυτά, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει περισσότερο δημοφιλής μεταξύ των Αμερικανών.
Σύμφωνα με έρευνα του CNN, που δημοσιεύτηκε χθες, ο Ρόμνει έχει αυξήσει τα ποσοστά του από το 34% τον περασμένο Φεβρουάριο, σε 48%. Πάντως, το 42% βλέπουν τον
υποψήφιο Ρεπουμπλικάνο με «κακό μάτι».
Αν και τα ποσοστά εμφανίζουν άνοδο 14 μονάδων,. ο Ρόμνει έρχεται δεύτερος σε σχέση με τον σημερινό πρόεδρο, που συγκεντρώνει το 56% των θετικών γνωμών στη χώρα, με ποσοστά που παραμένουν σχεδόν αμετάβλητα.
«Το μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ Ομπάμα και Ρόμνεϊ εμφανίζεται μεταξύ των πιο νερών ψηφοφόρων. Περισσότεροι από τα 2/3 από τους νέους κάτω των 30 ετών βλέπουν θετικά τον Ομπάμα, σε σύγκριση με τα 4/10 που υποστηρίζουν Ρόμνεϊ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έξι στους δέκα Αμερικανούς σημειώνουν ότι ο Ομπάμα έχει την ηγετική προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά που θα «πρέπει να έχει ένας Πρόεδρος».
Το CNN πραγματοποίησε την έρευνα μέσω της εταιρίας ORC International κατά τις ημερομηνίες 29-31 Μαΐου, μεταξύ 1.009 ψηφοφόρων.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου