6 Ιουνίου 2012

«Μαύρη» εργασία Πακιστανών σε «γαλέρες» – φασόν εντόπισε το ΣΔΟΕ

0 σχόλια

«Μαύρη» εργασία Πακιστανών σε «γαλέρες» – φασόν εντόπισε το ΣΔΟΕ«Xoντρά» λουκέτα και πόρτες που ανοίγουν μετά από face control και αυτομάτως κλειδώνονται, παραβιάστηκαν παρουσία εισαγγελέα, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησε στην περιοχή Ν. Φιλαδέλφειας μεικτό κλιμάκιο της Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του Σ.ΕΠ.Ε. και του Σ.Δ.Ο.Ε., με τη συνδρομή της Αστυνομικής Δ/νσης Βορειοανατολικής Αττικής.
Οι ελεγκτές αντίκρισαν δεκάδες εξαθλιωμένους Πακιστανούς που δούλευαν σε βιοτεχνίες φασόν-«γαλέρες», με εξαντλητικά ωράρια σε μηχανές που λειτουργούσαν σχεδόν όλο το 24ωρο.
Επιπλέον, εκτός από την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι εργοδότες διακινούσαν μεγάλες ποσότητες ετοίμων ενδυμάτων χωρίς παραστατικά, με προκάλυψη δήθεν την επιδιόρθωση ενδυμάτων.
Συνολικά, καταχωρήθηκαν 88 ανασφάλιστοι αλλοδαποί από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν και συντάχθηκαν πρόστιμα 44.000 ευρώ σε βάρος τριών επιχειρήσεων, ενώ διαβιβάστηκαν οι Εκθέσεις Ελέγχου στο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ν.Φιλαδέλφειας για την επιβολή εισφορών.
Επιπλέον, σύμφωνα με το protothema.gr, συνελήφθησαν 60 άτομα από την Αστυνομική Δ/νση Βορειοανατολικής Αττικής που δεν διέθεταν άδεια παραμονής και εργασίας.
tsantiri.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου