16 Ιουνίου 2012

Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας προτείνει ο Γ. Παπανδρέου

0 σχόλια

Μόνος στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι η πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών τονίζει ο Γιώργος ΠαπανδρέουΔυο μέρες πριν από τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθύνεται  προς τον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και εθνικής συνευθύνης. Σε μήνυμα του, ασκεί σκληρή κριτική τόσο προς την ΝΔ όσο και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και υποδεικνύει το ΠΑΣΟΚ, ως τη μόνη πολιτική δύναμη, η οποία, παρά τα λάθη της μπορεί να εγγυηθεί την υπέρβαση των σφαλμάτων που
έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες. Χθες με συνέντευξή του, σε τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας, αναφέρθηκε στην πρόταση για δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι θα ήταν για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση και χαρακτήρισε καυτή πατάτα το έλλειμμα που του παράδωσε το 2009 η ΝΔ.
 

Το μήνυμα του Γιώργου Παπανδρέου

Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας για να προχωρήσουν οι μεγάλες αλλαγές

Στο μήνυμα του, προς τον ελληνικό λαό, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δίνει το στίγμα για την επόμενη μέρα στη χώρα, λέγοντας ότι ο μόνος στόχος της Ελλάδας πρέπει να είναι η πραγματοποίηση μεγάλων αλλαγών στη χώρα.
Η χώρα, σημειώνει, πρέπει να δείξει φερεγγυότητα και αξιοπιστία έναντι των εταίρων και αυτό μπορεί να το κάνει μια κυβέρνηση «ευρύτατης συνεργασίας, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης

Ασφαλώς, το μνημόνιο θα μπορούσε να ήταν καλύτερο

Παραδέχεται ότι το μνημόνιο, θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αναφέροντας όμως δυο προϋποθέσεις.
Η πρώτη, ότι «θα υπήρχε άλλος συσχετισμός δυνάμεων στην Ευρώπη» και επιπρόσθετα
«αν και όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας συνέδραμαν σε πνεύμα εθνικής συνεργασίας για να πετύχουμε ένα καλύτερο διαπραγματευτικό αποτέλεσμα αλλά και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που η Βουλή ψήφισε για το καλό της χώρας, αντί να πετροβολούν εκ του ασφαλούς και από την εξέδρα των θεατών αυτούς που προσπαθούσαν να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Διμέτωπη επίθεση κατά Σαμαρά και Τσίπρα - Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος

Τεράστιες ευθύνες ιστορικών, μάλιστα διαστάσεων καταλογίζει στον Πρόεδρο της ΝΔ.
Όπως σημειώνει:
«Αρνήθηκε και αρνείται μέχρι και σήμερα την αναγνώριση και ανάληψη οποιασδήποτε ευθύνης αναλογεί στη ΝΔ, για το ότι φτάσαμε στην κρίση».
Ετέθη, συμπληρώνει,  ο ίδιος επικεφαλής του λεγόμενου «αντιμνημονιακού μετώπου», μιας ετερόκλητης και καιροσκοπικής συμμαχίας πολιτικών δυνάμεων που προσπάθησαν να πείσουν ότι το μνημόνιο έφερε την κρίση και όχι η κρίση το μνημόνιο.
Δριμεία η επίθεση και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,
«αποτελεί άλλη μια καμουφλαρισμένη εκδοχή των νοσηρών φαινομένων καιροσκοπισμού και δημαγωγίας που ζήσαμε κατά κόρον τα χρόνια της μεταπολίτευσης»
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει, δεν θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τα λεφτά του μνημονίου, γιατί γνωρίζει ότι χωρίς αυτά η χώρα μας κινδυνεύει.
Δεν θέλει το μνημόνιο, αλλά θέλει τη μείωση του χρέους του μνημονίου -και μάλιστα μεγαλύτερη.
Διατείνεται ότι μπορούμε να «εκβιάσουμε» τους εταίρους μας διότι είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν έχουμε πια τόσο μεγάλη ανάγκη τα χρήματά τους. Μόνο που είμαστε πια κοντά σε πρωτογενές πλεόνασμα χάρη στην πολιτική που ασκήθηκε μέχρι τώρα την οποία καταγγέλλει και θέλει να ακυρώσει».
Σχολιάζοντας το ευρωπαϊκό σκηνικό, αναφέρει ότι η νίκη Ολάντ δημιούργησε ελπίδες αλλά δεν είναι το τέλος της μάχης που πρέπει να συνεχίσει να δίνει η Ελλάδα και η Ευρώπη

Με διάθεση αυτοκριτικής

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παραδέχεται ότι «αδικήσαμε πολύ κόσμο» στην προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία της χώρας, στόχος που επετεύχθη και εκφράζει πικρία για το ότι δεν του δόθηκε ο χρόνος (μία τουλάχιστον τετραετία) να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου