12 Αυγούστου 2012

Έμεινε… Μάντσεστερ!

0 σχόλια

Έμεινε… Μάντσεστερ!


Δεν το… κουνάει από το Μάντσεστερ! Μετά τα δύο σερί της Γιουνάιτεντ, η Σίτι επιβλήθηκε στον τελικό του Community Shield 3-2 της Τσέλσι και το κατέκτησε για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια.
Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διεκδίκησαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν στο «Βίλα Παρκ», με τους «πολίτες» να φτάνουν δίκαια στη νίκη 3-1 και να κατακτούν το Community Shield, που…
έμεινε στο Μάντσεστερ (τις δύο προηγούμενες σεζόν το είχε κατακτήσει η Γιουνάιτεντ). Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Τέβες να κάνει την πρώτη τελική προσπάθεια στο 3′, όταν προσπάθησε να νικήσει χωρίς επιτυχία τον Τσεχ με απευθείας φάουλ, με τις ομάδες να μην μπορούν να βρουν ρυθμό και τον Νασρί να απειλεί εκ νέου στο 16′.
Στο 20′ η κεφαλιά του Κομπανί κατέληξε στην αγκαλιά του Τσεχ, με τους μπλε να ανεβάζουν επιτέλους ρυθμό μετά το 20′. Ο Αγουέρο έχασε νέα ευκαιρία για την Σίτι στο 24′, ενώ στο 25′ ο Λάμπαρντ είχε την πρώτη καλή στιγμή για την Τσέλσι. Στη συνέχεια ο Αζάρ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παντιλιμόν, ενώ τα σουτ των Μίκελ και Κόουλ κατέληξαν ψηλά άουτ. Στο 40′ η υπεροχή των παικτών του Ντι Ματέο καρποφόρησε, με τον Τόρες να κάνει το 1-0 από κοντά και να… ανοίγει νωρίς νωρίς λογαριασμό! Η χαρά των Λονδρέζων, όμως, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 42′ ο Ιβάνοβιτς έπεσε με τα δύο πόδια στον Κολάροφ και αντίκρισε απευθείας κόκκινη!
Εκείνο αποδείχθηκε και το κρίσιμο σημείο στο παιχνίδι, καθώς στην επανάληψη οι παίκτες του Μαντσίνι δεν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Ο Μαντσίνιν αποφάσισε να βγάλει τον – για ακόμη μία φορά – κακό Σάβιτς, βάζοντας στη θέση του τον Κλισί και στο 53′ ο Τουρέ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με εξαιρετικό τελείωμα, ενώ στο 59′ ο Τέβες ολοκλήρωσε την ανατροπή για το 1-2 με εκπληκτικό γκολ! Τα πάντα έδειχναν να τελειώνουν στο 65′, όταν ο Νασρί έκανε το 3-1 για τους «πολίτες» μετά από σέντρα του Κολάροφ, όμως οι μπλε δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.
Στο 80′ ο Μπέρτραντ, που είχε πάρει τη θέση του Αζάρ πριν από περίπου 10′, πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Παντιλιμόν στο σουτ της άλλης αλλαγής της Τσέλσι, Στάριτζ, και μείωσε σε 3-2. Τίποτα, όμως, δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, η Σίτι πήρε τη νίκη και κατέκτησε το Community Shield για πρώτη φορά μετά το 1972!
Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Τέρι, Νταβίντ Λουίζ, Ιβάνοβιτς, Μίκελ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Αζάρ (71′ Μπέρτραντ), Μάτα (75′ Στάριτζ), Τόρες.
Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Παντιλιμόν, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Σάβιτς (46′ Κλισί), Κολάροφ, Ντε Γιονγκ, Μίλνερ, Τουρέ, Νασρί (77′ Σίλβα), Τέβες (88′ Τζέκο), Αγουέρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου