28 Αυγούστου 2012

«Κλειδώνουν» τα μέτρα στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς

0 σχόλια

«Κλειδώνουν» τα μέτρα στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς


Στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, που έχει προγραμματισθεί για το πρωί της Τετάρτης στις 10, αναμένεται να «κλειδώσουν» τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. που αποτελούν δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές.
Στην ατζέντα οι αποκρατικοποιήσεις και η εφεδρεία, αλλά και το «καυτό» θέμα των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια, το οποίο παραπέμφθηκε για την συνάντηση των πολιτικών
αρχηγών. Στην Αθήνα βρίσκεται ήδη το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικα.
Την τελική λίστα με τα μέτρα θα λάβουν σήμερα, Τρίτη, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και τηςΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους να στηρίξουν την πολιτική της κυβέρνησης τόσο ουσιαστικά όσο και επικοινωνιακά, ενώ πολύ σημαντικό είναι να μην υπάρξουν διαρροές μέσα στις κοινοβουλευτικές ομάδες και των τριών κομμάτων.
Ειδικότερα για τα ειδικά μισθολόγια, το θέμα εξετάστηκε τη Δευτέρα σε τρίωρη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών με τους υπουργούς Άμυνας και Προσταίας του Πολίτη, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συμφωνία.
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πολλά περιθώρια για να αποφευχθούν οι περικοπές, καθώς η τρόικα -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει απορρίψει την αντικατάσταση των μειώσεων στα ειδικά μισθολόγια με άλλα ισοδύναμα μέτρα.
Οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια αποτελούν μέρος του πακέτου των 3,2 δισ ευρώ, που συμφωνήθηκε με την τρόικα στη προηγούμενη αξιολόγηση, ως προαπαιτούμενο για την υπογραφή του δεύτερου μνημονίου.
Στην ατζέντα βρίσκονται επίσης τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων αναφέρει το in.gr, και της εφεδρείας στο Δημόσιο. Ειδικά για το δεύετερο αναμένεται να καμφθούν οι ενστάσεις του Φώτη Κουβέλη με το πρόγραμμα της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου