29 Αυγούστου 2012

Υπέρ Παπανδρέου για την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς οι «Νέοι Μεταρρυθμιστές»

0 σχόλια

Υπέρ Παπανδρέου για την ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς οι «Νέοι Μεταρρυθμιστές»


Με ανακοίνωσή τους, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που την απαρτίζουν και ανήκουν, κατά κύριο λόγο, στον εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό χώρο, τονίζουν ότι «αποτελεί τιμή για την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ», από τη στιγμή που έχουν θητεύσει σ΄ αυτήν μεγάλες προσωπικότητες που έχουν επηρεάσει τις εξελίξεις στις χώρες τους και διεθνώς.
Εκτιμούν, επίσης, ότι ενισχύει αποφασιστικά τη δυνατότητα
της Ελλάδας να επηρεάσει το διεθνή διάλογο και τις διεθνείς εξελίξεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
«Η επανεκλογή του Γιώργου Παπανδρέουείναι ένα χτύπημα απέναντι στον επελαύνοντα εθνολαϊκισμό (δεξιό και αριστερό),που ευδοκιμεί στη χώρα μας και είναι η αληθινή ρίζα της πρωτοφανούς οικονομικήςκαι κοινωνικής κρίσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή προσπάθησε νακερδίσει χρόνο για να προχωρήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θαοδηγούσαν τη χώρα σε μια νέα ευημερία, γι’ αυτό συκοφαντήθηκε ανελέητα.
Επεδίωκε, δηλαδή, αυτόακριβώς που λέει ότι επιδιώκει τώρα και ο Α.Σαμαράς, ο οποίος βρίσκεται σε πολύπλεονεκτικότερη θέση αφού αντί για τον Σαρκοζί υπάρχει ο Ολάντ, το ΠΑΣΟΚ με τηΔΗΜΑΡ στηρίζουν την Κυβέρνησή του ενώ υπάρχει η Συμφωνία της 26ης/10/2010.
Θα μπορέσει όμως να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να διασώσει τηνφιλελεύθερη κοινοβουλευτική δημοκρατία κρατώντας την Ελλάδα στο ευρώ και τηνΕυρώπη ή θα τον «σκοτώσουν» τα φίδια που αυτός εξέθρεψε επί δύο χρόνια με τον«αντιμνημονιακό» του αγώνα;», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Και καταλήγουν: «Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποδείξειδιαχρονικά ότι έχει την ικανότητα να βλέπει την Ελλάδα ενταγμένη,δυναμικά και αρμονικά, μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές πλαίσιο.
Έχειαποδείξει ταυτόχρονα ότι έχει τη δυνατότητα να οραματίζεται μια παγκόσμιακοινωνία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της πολυπολικότητας. Η παρουσία καιη πολιτική του σκέψη στην Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ενσωματώνει μεακρίβεια τους προβληματισμούς της παγκόσμιας αριστεράς για όλα τα σύγχροναζητήματα».
Του Αιμίλιου Περδικάρη για το capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου