3 Σεπτεμβρίου 2012

Ένας νέος ήλιος θα ανατείλει σήμερα 3 Σεπτέμβρη για το ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια

Ένας νέος ήλιος θα ανατείλει σήμερα 3 Σεπτέμβρη για το ΠΑΣΟΚ'Ενας νέος ήλιος θα ανατείλει σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, που συμπληρώνει 38 χρόνια ζωής. Ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο αίθριο του Νέου Μουσείου Μπενάκη επί της οδού Πειραιώς 138, με αφορμή την επέτειο της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, θα παρουσιάσει το νέο έμβλημα του κόμματος, που θα είναι παραπλήσιο με το
υπάρχον.
Οι ακτίνες του ήλιου που ανατέλλει θα μειωθούν από τις εννέα στις επτά, συμβολίζοντας και τους ισάριθμους τομείς που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος. Το χρώμα θα εξακολουθήσει να είναι πράσινο, αλλά θα υπάρχει πλέον κι ένα πορτοκαλί φόντο για να γίνει πιο σύγχρονος. Το σχέδιο επιμελήθηκαν στελέχη εταιρείας παραγωγής, η οποία παρουσίασε 24 διαφορετικές εκδοχές. Την τελική απόφαση πήρε ο κ. Βενιζέλος, που σήμερα επιθυμεί να βρίσκεται στην εκδήλωση «το όλον ΠΑΣΟΚ».

Εχουν ειδοποιηθεί να βρίσκονται οι πάντες. Ολοι όσοι έχουν συμβάλει στην ιστορική πορεία του ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά ή με e-mail και ειδικές προσκλήσεις, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και του ζήτησε να δώσει το «παρών», χωρίς ωστόσο να πάρει σίγουρη απάντηση. «Πιστεύουμε να έρθει» δηλώνουν με νόημα στην Ιπποκράτους. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Κινήματος πήρε ο ίδιος στο τηλέφωνο τον Κώστα Λαλιώτη, τον Αλέκο Παπαδόπουλο, ακόμη και τον Θεόδωρο Πάγκαλο, με τον οποίο οι σχέσεις δεν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν άριστες.

Το εάν θα παραστεί ο τέως αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως Παπαδήμου στην εκδήλωση μένει να αποδειχθεί. Εξίσου αμφίσημη ήταν, πάντως, και η απάντηση της Αννας Διαμαντοπούλου, που έχει ενοχληθεί από το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε από πλευράς Βενιζέλου το νομοσχέδιο του «γαλάζιου» νυν υπουργού Παιδείας Κώστα Αρβανιτόπουλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που ουσιαστικά καταργεί τη δική της μεταρρύθμιση.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να κάνει μια ιστορική αποτίμηση της διαδρομής του Κινήματος από το 1974 μέχρι σήμερα, και θα κάνει ειδικές αναφορές στα αξιακά πρότυπα που διαμορφώθηκαν στο διάβα των χρόνων.

Σε αυτά, άλλωστε, αναφέρθηκε χθες και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε γραπτή δήλωση που διένειμε στους δημοσιογράφους. Οπως σημειώνει, «τα αιτήματα για “Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση” παραμένουν επίκαιρα, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του μεγάλου αγώνα που δίνουμε όλοι οι Ελληνες για να υπερβούμε την κρίση και να οικοδομήσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Στις κρίσιμες στιγμές που διανύει ο τόπος είναι ανάγκη, σε κλίμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να συνδέσουμε εκ νέου τις διαχρονικές μας αξίες με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα».

Ο πρώην υπουργός όμως δεν θα βρίσκεται σήμερα στην εκδήλωση. «Οπως ενημέρωσα και τον πρόεδρο, δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών μου εκτός Αθηνών» αναφέρει. Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είχε λογομαχήσει έντονα με τον κ. Βενιζέλο και πως πριν από λίγες ημέρες η πρώην ευρωβουλευτής Μαίρη Ματσούκα έφερε στον κόσμο το πέμπτο του παιδί!
Espressonews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου