17 Σεπτεμβρίου 2012

Η μετρολογία και η τρομολαγνία συμπτώματα του πολιτικού ελλείμματος.

0 σχόλια

 Η μετρολογία και η τρομολαγνία συμπτώματα του πολιτικού ελλείμματος. Απαιτούνται διαρθρωτικές αλλαγές για αλλαγή διοικητικού και παραγωγικού προτύπου
Συνέντευξη βουλευτή Σερρών Μάρκου Μπόλαρη στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή
Τη θέση του πως υπάρχει έλλειμμα πολιτικής στη χώρα εξέφρασε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Σερρών Μάρκος Μπόλαρης σε συνέντευξη του στο δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή. Τεκμηριώνοντας την άποψή του ο κ. Μπόλαρης διαπιστώνει αναντιστοιχία ανάμεσα στα πραγματικά προβλήματα του τόπου και των πολιτών και στον πολιτικό λόγο που διατυπώνεται από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Ο πολιτικός λόγος κατά τον ίδιο περιορίζεται αποκλειστικά στη διαχείριση της κρίσης και εξαντλείται σε μια μονότονη μετρολογία. Για τον κ. Μπόλαρη ο πολιτικός λόγος πρέπει να οργανωθεί σε μια τεκμηριωμένη ανάλυση των αιτιών της κρίσης και να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας πρότασης με προοπτική. Κρίσιμο σημείο για τη χώρα θεωρεί την κατάρρευση των δημόσιων λειτουργιών που έχουν συμπαρασύρει στην καθοδική πορεία και τον παραγωγικό τομέα.
Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Σαμαρά και στη ΝΔ ο κ. Μάρκος Μπόλαρης υπενθύμισε πως παρά τις έντονες αντιδράσεις τους στο παρελθόν στα μέτρα των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου καλούνται σήμερα με ανεπίτρεπτη καθυστέρηση να υλοποιήσουν την ίδια πολιτική. Παράλληλα, επεσήμανε πως κανένα ισοδύναμο μέτρο, όπως υπόσχονταν προεκλογικά, δεν έχει προταθεί.
Όσο, κατά τον κ. Μπόλαρη υπάρχει έλλειμμα πολιτικής, δηλαδή έλλειμμα σχεδίου για διαρθρωτικές αλλαγές στο διοικητικό και παραγωγικό πρότυπο της χώρας θα κινούμαστε σε μηχανιστικές πρακτικές και θα είμαστε εγκλωβισμένοι στη μετρολογία. Θέλουμε είπε χαρακτηριστικά μια διοίκηση που θα κινείται με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και αξιοκρατία και έναν παραγωγικό τομέα εστιασμένο στην ποιότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Κόκκινη γραμμή για τη χώρα θεωρεί ο κ. Μπόλαρης την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ενώ δήλωσε αισιόδοξος πως, αν υπάρξει πολιτικό σχέδιο αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό τη χώρας και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ο τόπος μπορεί με διαρθρωτικές αλλαγές να ακολουθήσει μια πορεία ανάπτυξης.
Όσο για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης δήλωσε πως χρειάζονται νέες συνθέσεις για να προκύψει μια νέα πολιτική πρόταση που, χωρίς τους μικρόψυχους λαϊκισμούς άλλων, θα συμπαρατάξει όσους με αρχές τη διαφάνεια, την αξιοσύνη, την προοπτική θα συμβάλλουν στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου