14 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

0 σχόλια

Σημειώνει ότι η απόφαση της Επιτροπής αποτελεί, καταρχήν, ασφαλώς θετική εξέλιξη.

Σημειώνει ότι η απόφαση της Επιτροπής αποτελεί, καταρχήν, ασφαλώς θετική εξέλιξη.
Η διαφωνία στη φρασεολογία και συγκεκριμένα σε δύο λέξεις, ήταν η αιτία που ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που καταδίκασε τα κρούσματα βίας στα οποία πρωταγωνιστούν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

«Προκαλεί έντονο προβληματισμό και ανησυχία το γεγονός ότι η Επιτροπή αρνείται να κατονομάσει τη βία της Χρυσής Αυγής ως αυτό που είναι, δηλαδή ρατσιστική και φασιστική. Στο επίμαχο, λοιπόν, σημείο του κειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό (ενώ προφανώς υπερψήφισε το υπόλοιπο κείμενο). Σε μια συγκυρία που η ρατσιστική βία εντείνεται και η φασιστική δράση απειλεί ευθέως τη δημοκρατία, μια γενικόλογη ρητορική περί «βίας» σημαίνει αποσιώπηση ενός εξαιρετικά σοβαρού φαινομένου, για το οποίο έχει ήδη πάρει θέση η Επίτροπος του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με ό,τι σημαίνει αυτό για το διεθνές κύρος της χώρας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος.
Παράλληλα σημειώνει ότι η απόφαση της Επιτροπής αποτελεί, καταρχήν, ασφαλώς θετική εξέλιξη, καθώς το Κοινοβούλιο, διά του οργάνου του, καταδικάζει την πρακτική της Χρυσής Αυγής.
«Καταρρίπτονται έτσι οι ισχυρισμοί των μελών της ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι παρά ένα νόμιμο κόμμα, και ανοίγεται ο δρόμος στη Δικαιοσύνη να πράξει τα οφειλόμενα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου