29 Οκτωβρίου 2012

Οι αποκρατικοποιήσεις «αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ

0 σχόλια

Οι αποκρατικοποιήσεις «αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ

Κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τρίτης (11:00), ενώ ακολουθεί στις 4 το απόγευμα η ακρόαση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.
Για τις 6 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών.
Στο εσωτερικό της ΚΟ τουλάχιστον πέντε βουλευτές (Γ.Δριβαλέγκας, Μ.Μπόλαρης, Θ.Μωραΐτης, Χρ.Αηδόνης, Θεοδώρα Τζάκρη) από την περασμένη εβδομάδα έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους, ότι δηλαδή αν δεν υπάρξει κάποια μορφή ελέγχου της διαφάνειας των συμβάσεων, δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη ρύθυμιση του υπουργείου Οικονομικών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε δώσει εντολή στους στενούς συνεργάτες του να προτείνουν στον κ. Στουρνάρα να έρχονται οι τελικές συμβάσεις στη Βουλή για κύρωση, μια διευθέτηση με την οποία συμφωνούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι η τρόικα.
Οι βουλευτές αναμένουν να δουν τη στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχουν στείλει όμως το μήνυμα στην Ιπποκράτους ότι αν δεν γίνουν σωστοί χειρισμοί, τότε δεν θα ψηφίσουν τη ρύθμιση για τις αποκρατικοποιήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να εισηγηθεί αύριο στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ ψήφιση των μέτρων. «Δεν μπορούμε να παίζουμε με την τύχη της χώρας», λένε στενοί του συνεργάτες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει αυτό που λένε από το ΠΑΣΟΚ για την ΔΗΜΑΡ. Όπως τονίζουν «το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων».

Τα διλλήματα που ορθώνονται μπροστά στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι τρομακτικά: από τη μια πλευρά υπάρχει η επιβίωση της χώρας αλλά και η πολιτική προσωπικά για τον καθένα και από την άλλη υπάρχει ένα εξαιρετικά επώδυνο πακέτο μέτρων το οποίο προκαλεί ιδεολογικά και συνειδησιακά προβλήματα στους περισσότερους.
«Κάθε φορά ο Παπανδρέου μάς έλεγε ότι είναι κρίσιμη η στιγμή και ότι κινδυνεύει η χώρα. Κάναμε το καθήκον μας, μια και δύο και τρεις φορές, και αυτή η κρίσιμη στιγμή δεν λέει να τελειώσει. Ώς πότε θα υφιστάμεθα αυτόν τον εκβιασμό;» διερωτάται μιλώντας στο Βήμα έμπειρος βουλευτής.
Σε αυτούς τους προβληματισμούς πρόστίθεται και η στάση της ΔΗΜΑΡ, η οποία έχει εξαγριώσει τους βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Φλερτάρουμε με το χάος για να διατηρήσει η ΔΗΜΑΡ την… ‘παρθενιά’ της!» σχολιάζουν.

Πηγή: epikaira.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου