7 Οκτωβρίου 2012

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις γιατρών και κλινικών

0 σχόλια

Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις γιατρών και κλινικών

Κανονικά θα μπορούν τουλάχιστον για μια ακόμα εβδομάδα οι ασθενείς να απευθύνονται μέσω του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικές κλινικές αλλα και σε συμβεβλημένους με τον οργανισμό γιατρούς, αφού αναστέλλονται προς το παρόν οι κινητοποιήσεις.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε χθες ότι αναστέλλει τις κινητοποιήσεις του για τους
συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς και τους εκπροσώπους των κλινικών και των διαγνωστικών κέντρων, που είχε εξαγγείλει για τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου.
Στη σχετική του ανακοίνωση αναφέρει πως δίνει το περιθώριο στον Υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.
«Περιμένουμε άλλη μία εβδομάδα, μέχρις ότου ο Υπουργός Οικονομικών αποσαφηνίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των παρόχων υγείας, οπότε θα επανεξετάσουμε τη στάση μας και θα αποφασίσουμε εκ νέου τις περαιτέρω κινητοποιήσεις μας» καταλήγει.
Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε και η Πανελλήνια Ένωση ιδιωτικών Κλινικών μετά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών για το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης από τον ΕΟΠΥΥ.
«Μετά την δέσμευση του Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα για έκτακτη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να καλύψει μέρος των υποχρεώσεων του, την δέσμευση για άμεση πληρωμή εντός της ερχόμενης εβδομάδος προκαταβολής νοσηλείων Μαΐου, την νομοθετική ρύθμιση μέχρι τέλος του μήνα για συμψηφισμό υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και την καταβολή του χρέους έως 31-12-2011 προς τους παρόχους υγείας, άμεσα με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών σε έκτακτη συνεδρίαση του αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, αναμένοντας την υλοποίηση των δεσμεύσεων με πρώτη την πληρωμή μας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου