22 Οκτωβρίου 2012

Γιάννη Ραγκούση, είσαι εκτός τόπου και χρόνου (πάλι!)

0 σχόλια

Διαβάζουμε την δήλωση του Γιάννη Ραγκούση σχετικά με την τροπολογία για τις εφορίες, την τροπολογία Μαυραγάνη.
Ο Γιάννης Ραγκούσης συνεπής στη θέαση του εαυτού του ως τον πλέον ικανό άνθρωπο που γέννησε το σύμπαν, αναφέρει ότι ο ίδιος ως Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή το νόμο 3839 σχετικά με την αντικειμενική διαδικασία επιλογής προϊσταμένων στη Δημόσια Διοίκηση. Λες και ήταν αυτός μόνος του και δεν υπήρχε μια ολόκληρη κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός που έπαιρναν αποφάσεις.
 Ο Γιάννης Ραγκούσης διαφωνεί με την τροπολογία Μαυραγάνη, όπως και το ΠΑΣΟΚ εξάλλου με σχετική δήλωση. Μάλιστα σήμερα ο Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στον 984 ξεκαθάρισε πως αυτή η τροπολογία δεν θα γίνει δεκτή από το ΠΑΣΟΚ.
Ο Γιάννης Ραγκούσης συνεπής επίσης στη συνήθεια του να κατηγορεί τον Βαγγέλη Βενιζέλο, θεώρησε καλό να το πράξει και τη φορά αυτή.
Ξεχνάει όμως ότι η ειδική διαδικασία για τον ορισμό των διευθυντών των τριάντα κρίσιμων για τα έσοδα μονάδων του υπουργείου οικονομικών ήταν υποχρέωση που είχε αναλάβει η χώρα απέναντι στην τρόικα κι ήταν απολύτως συνδεδεμένη με την προσπάθεια αύξησης των εσόδων.

Παρά τις τότε προσπάθειες του υπουργείου οικονομικών (επί Γ. Παπακωνσταντίνου) που είχε καταθέσει τη ρύθμιση στη Βουλή, ο τότε υπουργός εσωτερικών κ. Ραγκούσης μπλόκαρε τη ψήφιση.
Το θέμα επανήλθε μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011 και μετά απόαπόφαση του υπουργικού Συμβουλίου κατατέθηκε και ψηφίστηκε η σχετική διάταξη.
Βεβαίως ο Γιάννης Ραγκούσης, υπουργός μεταφορών τότε, είχε ως μόνο θέμα του πλέον τη σύγκρουση με τους ταξιτζήδες γιατί θεωρούσε ότι αυτή βοηθάει το προφίλ του. Δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τις μεγάλες προτεραιότητες της χώρας οπως το ξεμπλοκαρισμα των μεγάλων έργων της αρμοδιότητας του.
 Εν προκειμένω, ο Γιάννης Ραγκούσης είναι για άλλη μια φορά εκτός τόπου και χρόνου. 

mavrioxia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου