23 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Αυτά που ζητεί η τρόικα δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά

0 σχόλια

ΔΗΜΑΡ: Αυτά που ζητεί η τρόικα δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά

«Η τρόικα επιβάλλεται να υποχωρήσει στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα, καθώς δεν αποτελούν αναδιαρθρώσεις και δεν έχουν δημοσιονομικό όφελος», δήλωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, στον ΣΚΑΪ.
Σημείωσε πως «η ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση, πως αυτά που ζητεί η τρόικα δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά και πως με αυτήν την γραμμή θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης».
Επισήμανε πως «η τρόικα πρέπει να αντιληφθεί πως κάνει λάθος» καθώς, όπως είπε, «όπου εφαρμόστηκαν τέτοια μέτρα είχαν καταστροφικές συνέπειες».
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε πάντως πως στο τέλος της ημέρας «θα υπάρξει συμφωνία για τα εργασιακά, καθώς οι δανειστές θα αναγνωρίσουν το λάθος τους».
Για την ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Μιχελογιαννάκη, είπε πως καλό είναι ο καθένας να έχει μια αίσθηση μέτρου και μεγεθών. Ξεκαθάρισε πως για την ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχει θέμα διαγραφών.
Λυκούδης: Δε θα συνυπογράψουμε την ανατροπή των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος
«Η τρόικα επιμένει στις προτάσεις της και αυτές συγκρούονται με τη δική μας κλίμακα αξιών, ως ένα κόμμα της αριστεράς…», δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης.
«Βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά, επειδή πιστεύαμε ότι η πατρίδα μας πρέπει να βρει δρόμο που δεν τον έχει βρει. Να συνυπογράψουμε την ανατροπή των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, 50 χρόνια; Δεν θα το κάνουμε… Πολύ περισσότερο, που πιστεύουμε ότι δεν βοηθάει… Είναι άλλο πράγμα, η φτωχή Ελλάδα και άλλο, η πτωχευμένη Ελλάδα. Εύχομαι να μη ζήσει η χώρα μας τον εφιάλτη της χρεοκοπίας, γιατί τότε θα δούμε με διαφορετικό μάτι το τί σημαίνει επώδυνο μέτρο…», εξήγησε ο κ. Λυκούδης.
Πηγή: epikaira.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου