16 Οκτωβρίου 2012

Χατζηδάκης: Η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης

0 σχόλια

Χατζηδάκης: Η επιτυχία της Ελλάδας είναι και επιτυχία της Ευρώπης

Η συμφωνία με την τρόικα μπορεί να εξασφαλίσει τις βασικές προϋποθέσεις για το πότε και πώς η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα επιστρέψει στο δρόμο της ανάκαμψης, σημείωσε ο Κωστής Χατζηδάκης σε ομιλία του στο συνέδριο της Herald Tribune σημειώνοντας ωστόσο πως για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, προϋπόθεση είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.
Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, η επιτυχία της Ελλάδας
θα είναι και επιτυχία της Ευρώπης για το λόγο αυτό είπε ότι πρέπει και η Ευρώπη να κάνει μαζί μας, το τελευταίο μίλι.
Στα μέτρα που με τη στήριξη της Ευρώπης θα οδηγήσουν στην «οριστική αλλαγή γηπέδου» για την Ελλάδα, ο υπουργός κατατάσσει τη δημιουργία ενός Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου που θα μπορούσε να αντλεί κεφάλαια από τα κοινοτικά διαρθρωτικά ταμεία, αναπτυξιακές τράπεζες, διεθνείς αναπτυξιακούς οργανισμούς, και κατόπιν και από ιδιώτες επενδυτές. Το Ταμείο αυτό, συμπλήρωσε, θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ιδιωτικό μάνατζμεντ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Όπως είπε ο υπουργός, έχει ήδη διαμορφωθεί μια Επιτροπή για να υποβάλλει προτάσεις σχετικά με τη δημιουργία του Ταμείου. Σε αυτή συμμετέχουν μεταξύ άλλων το υπουργείο Ανάπτυξης, το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ομάδα Δράσης (Task Force).
Η δεύτερη πρωτοβουλία αφορά τη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2014-2020, η διαπραγμάτευση της οποίας είναι ήδη σε εξέλιξη.
Σε ό,τι αφορά σε αυτά που πρέπει να κάνει η χώρα μας, ο υπουργός επανέλαβε ότι στόχος είναι να γίνουν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου