22 Οκτωβρίου 2012

Ο Θάνος Μικρούτσικος για το κίνημα των Αγανακτισμένων!

0 σχόλια

Ο Θάνος Μικρούτσικος για το κίνημα των Αγανακτισμένων!Για το κίνημα των Αγανακτισμένων και τη συμμετοχή του σε αυτό μίλησε ο συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος στο unitedreporters.gr.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αφού μίλησε για τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και τους λόγους που στήριξε ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, είπε για τα κινήματα των πλατειών:
«Το κίνημα των αγανακτισμένων από την αρχή είχε και θετικά και αρνητικά.
Το θετικό είναι ότι ο κόσμος άρχισε να αντιδρά με έναν καινούριο τρόπο, ξεκίνησε να μαζεύεται στο Σύνταγμα και κάποια στιγμή έφθασε και τις 500.000 χιλιάδες σύμφωνα με την αστυνομία. Δημιουργήθηκε ένα κλίμα αντίστασης από απλό κόσμο. Έβλεπες νέους ανθρώπους, συνταξιούχους, μαμάδες με παιδιά, απολυμένους, ανθρώπους από τα μεσαία στρώματα και κάτω.
Υπήρχε και ένα αρνητικό στοιχείο: σε κάποιες ομάδες εκεί κυριαρχούσε η απολυτότητα. Μίλησα με κάποιον από αυτούς που μούντζωναν τη Βουλή και τον ρώτησα γιατί το κάνει. Τα μνημόνια δεν τα ψήφισε το ΚΚΕ, δεν τα ψήφισε ο Σύριζα και επίσης υπήρχαν και τρεις- τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δεν τα ψήφισαν όπως η Σακοράφα και ο Δημαράς. Με τις μούντζες είδα ένα στοιχείο μη πολιτικής σκέψης, το οποίο επίσης είναι φυσιολογικό.
Μπορεί να διαφωνεί κανείς με τη Λιάνα Κανέλλη, αλλά όταν γιαουρτώθηκε η Λιάνα από κάποιον αγανακτισμένο, αυτό δεν το καταλαβαίνω. Και ίσως εκεί να βρεις και έναν από τους λόγους του «ξεφουσκώματος» που είπες.
Από την άλλη μεριά όταν ένα κίνημα δεν καθοδηγείται στέρεα -και η μοναδική περίπτωση να καθοδηγηθεί όπως μας έχει δείξει η ιστορία είναι γενικότερα από την αριστερά- κάποια στιγμή γίνεται πιο χαοτικό. Αν με ρωτήσεις το προτιμάς έστω και χαοτικό; Θα σου πω ναι, από την απάθεια το προτιμώ. Πάντως έτσι όπως πάνε τα μέτρα κι έτσι όπως πάνε τα πράγματα, αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική σίγουρα θα έχουμε κοινωνικές εξελίξεις».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου