19 Οκτωβρίου 2012

Ένας κρίσιμος αστερίσκος για το υπουργείο Οικονομικών

0 σχόλια

Ένας κρίσιμος αστερίσκος για το υπουργείο Οικονομικών

Έως τις 15 Νοεμβρίου, που υποτίθεται ότι θα πρέπει να έλθει η δόση, πρέπει να έχει ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός του 2013.
Αγώνα δρόμου για να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις της ελληνικής πλευράς, στη βάση των συμφωνηθέντων, ώστε να εισρεύσουν κανονικά τα 31,5 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης, κάνει η κυβέρνηση.    Στο πλαίσιο αυτό σύμφωνα με
πληροφορίες επιχειρεί να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που έχει ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις 15 Νοεμβρίου, που υποτίθεται ότι θα πρέπει να έλθει η δόση να έχει – πέραν όλων των άλλων – ψηφίσει και τον προϋπολογισμό του 2013.    Κι αυτό γιατί μολονότι το βάρος όλο έχει πέσει στο νέο μνημόνιο και στην υπογραφή της συμφωνίας, ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του είναι και η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού άμεσα και πάντως πριν από την εκταμίευση της δόσης. Αλλιώς αυτή η τελευταία δεν θα μπορεί να καταστεί εφικτή.    Στο υπουργείο Οικονομικών έχουν υπόψη αυτόν τον κρίσιμο αστερίσκο και θα προσπαθήσουν να κλείσουν αυτή την εκκρεμότητα το ταχύτερο δυνατό.    Ωστόσο, είναι παγκοίνως γνωστό, ότι η συζήτηση ενός προϋπολογισμού διαρκεί περί τις 10 μέρες, οπότε είναι άγνωστο αν θα προλάβει να εκπληρώσει αυτή την υποχρέωση.

Πηγή: voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου