30 Οκτωβρίου 2012

LIVE: Φονικό πέρασμα του τυφώνα Sandy από τη Νέα Υόρκη - Καρχαρίες στους δρόμους του Νιου Τζέρσεϊ!

0 σχόλια

LIVE-foniko-perasma-toy-tyfona-Sandy-apo-ti-nea-yorki-karxaries-stoys-dromoys-toy-nioy-tzersei
ΕΙΚΟΝΕΣ «ΒΙΒΛΙΚΗΣ» ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 14 ΘΥΜΑΤΑ
Φονικό ήταν το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, αφού τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τους σφοδρούς ανέμους και τις πλημμύρες. Στην αμερικανική μεγαλούπολη, η οποία ζει εικόνες βιβλικής καταστροφής, παρέλυσαν οι συγκοινωνίες, πλημμύρισε μεγάλο τμήμα μέρος της πόλης, εκατομμύρια σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό. Σε επιφυλακή μονάδα πυρηνικής ενέργειας στο Νιου Τζέρσεϊ. O τυφώνας συνεχίζει την καταστροφική του πορεία προς τα βορειοδυτικά.

Χάος επικρατεί στη Νέα Υόρκη, όπου δρόμοι και σταθμοί του μετρό πλημμύρισαν, ενώ αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα κύματα της θάλασσας. 

Η άνοδος της στάθμης του νερού λόγω της παλίρροιας, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες στη περιοχή του Μπάτερι στο Μανχάταν, αλλά και στις σήραγγες στο Ιστ Ρίβερ και τον ποταμό Χάτσον. 

«Το νότιο Μανχάταν καλύπτεται από θαλασσινό νερό, δεν υπερβάλλω», έγραψε ο Χάουαρντ Γκλάσερ, επιχειρησιακός διευθυντής στην πολιτεία της Νέας Υόρκης στο Twitter. 

Η κατάσταση επιδεινώθηκε από τις πολυάριθμες διακοπές ρεύματος, που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι ολόκληρες γειτονιές στο νότιο τμήμα του Μανχάταν, όπου περίπου 5,7 εκατομμύρια νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Οι διακοπές ρεύματος στο Μανχάταν θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί της Τρίτης, «ίσως και περισσότερο», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.  

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, οι γεννήτριες δεν κατάφεραν να κρατήσουν την ηλεκτροδότηση σε επαρκή επίπεδα και οι ασθενείς χρειάστηκε να απομακρυνθούν.

Ανυπολόγιστες είναι και οι ζημιές στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου ένας κάτοικος της περιοχής Μπρίγκαντιν έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook πως δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του γιατί στους δρόμους κάνουν βόλτα καρχαρίες.



Δεκατρία θύματα από τον τυφώνα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανάμεσά τους ένας άνδρας 30 ετών από πτώση δένδρου στο Κουίνς, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Νιού Τζέρσι εξαιτίας της πτώσης δένδρου σε αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αρωγής.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Πενσιλβάνια, ο ένας εξαιτίας πτώσης δένδρου και ο δεύτερος λόγω κατάρρεσυης σπιτιού.

Στη Δυτική Βιρτζίνια μία γυναίκα σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα σε μία περιοχή όπου η καταιγίδα έχει προκαλέσει σφοδρές χιονοπτώσεις, ενώ μία γυναίκα σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της σε δέντρο στο Μέριλαντ.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στο Τορόντο, από τα συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από ριπές ανέμου.

Ο κυκλώνας Σάντι προκάλεσε επίσης το ναυάγιο του αντιγράφου του ιστορικού ιστιοφόρου Bounty ανοικτά της Βόρειας Καρολίνας. Ενας μέλος του πληρώματος πέθανε στο νοσοκομείο, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται ο καπετάνιος του πλοίου.

Στο νότιο Μανχάταν, οι πυροσβέστες διέσεωσαν με φουσκωτές βάρκες τεχνικούς που είχαν εγκλωβιστεί για τρεις ώρες σε μονάδα ηλεκτροδότησης.


Δείτε live όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κυκλώνα στον player που ακολουθεί:




«Συναγερμός» σε πυρηνικό σταθμό

Η Exelon Corp. κήρυξε σε «κατάσταση συναγερμού» (τη δεύτερη χαμηλότερη από τις τέσσερις προβλεπόμενες βαθμίδες) τον πυρηνικό σταθμό του Όιστερ Κρικ στο Νιού Τζέρσι εξαιτίας των συνεπειών της καταιγίδας Σάντι, ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι η περαιτέρω άνοδος του επιπέδου του νερού είναι πιθανόν να καταστήσει αναγκαία τη χρήση των αποθεμάτων νερού που προορίζονται για πυρόσβεση για την ψύξη των χρησιμοποιημένων ράβδων ουρανίου.

Ο συναγερμός κηρύχθηκε μετά την άνοδο του ύψους του νερού στον πυρηνικό σταθμό άνω των έξι ποδιών (δύο μέτρων), που απειλεί να πλήξει το σύστημα των αντλιών που ρυθμίζουν την κυκλοφορία του νερού στο σύστημα ψύξης του Όιστερ Κρικ. Ο σταθμός είναι εκτός λειτουργίας για προγραμματισμένη ανατροφοδότηση, ωστόσο, εάν το επίπεδο του νερού ανέβαινε άνω των 7 ποδιών, είναι πιθανόν να πλημμύριζε το σύστημα των αντλιών που εξασφαλίζουν την τροφοδοσία της δεξαμενής του χρησιμοποιημένου καυσίμου με νερό.

Η Ρυθμιστική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας θεωρεί ότι το ύψος του νερού στον πυρηνικό σταθμό θα αρχίσει να μειώνεται εντός των προσεχών ωρών.



 
(Πηγή: eurokinissi)

Έξι πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Έξι πολιτείες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ 60 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι θα επηρεαστούν από την έλευση του τυφώνα, καθώς ολόκληρες περιοχές εκκενώνονται, σχολεία κλείνουν και συγκοινωνίες δεν λειτουργούν.

«Αυτό είναι το πιο καταστροφικό γεγονός που έχουμε δει και έχουμε να αντιμετωπίσουμε ποτέ στη ζωής μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Nταν Μαλόι.

Μια προβλεφθείσα από τις αρχές θύελλα θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα του νερού έως 11 πόδια (3,35 μέτρα) πάνω από το ύψος της κανονικής παλίρροιας με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνητικός κίνδυνος για άνευ προηγουμένου καταστροφή.

 

Ο τυφώνας τον οποίο αποκαλούν «Frankenstorm» θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη καταιγίδα που έχει χτυπήσει ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ.

Ομπάμα: «Ο τυφώνας Σάντι αποτελεί μια σοβαρή απειλή»


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ακύρωσε την προεκλογική του επίσκεψη στο Ουισκόνσιν για να παραμείνει στην Ουάσινγκτον και να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με τον τυφώνα.

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τους συμπατριώτες του για τη απειλή του τυφώνα, «μια μεγάλη και ισχυρή καταιγίδα» που θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός ηγέτης, σε μια σύντομη παρέμβασή του μετά από μια έκτακτη σύνοδο στον Λευκό Οίκο, κάλεσε επίσης τους κατοίκους περιοχών που ενδέχεται να πληγούν, να υπακούουν χωρίς αντιρρήσεις στις εντολές των τοπικών αρχών, ιδίως σε ότι αφορά την απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους.

«Αυτή είναι μια σοβαρή καταιγίδα και θα μπορούσε να έχει δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες αν οι άνθρωποι δεν αναλάβουν δράση αρκετά γρήγορα», είπε ο πρόεδρος.

Ενώ αυτή η καταιγίδα διαταράσσει σοβαρά την προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, ο Ομπάμα διαβεβαίωσε ότι δεν ανησυχεί άμεσα για τις πιθανές συνέπειες του τυφώνα στις εκλογές.

«Η προτεραιότητα είναι να ενεργήσουμε έτσι ώστε να σωθούν ζωές», τόνισε ο Ομπάμα, ο οποίος ανέστειλε de facto σήμερα το πρωί τη συμμετοχή του στην εκστρατεία του για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον και να συντονίσει την αντιμετώπιση από το ομοσπονδιακό κράτος του τυφώνα.

Εκτίμησε ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι έτοιμες να παρέμβουν, προειδοποίησε όμως τους συμπατριώτες του ότι η επιστροφή στην κανονική κατάσταση (της ζωής τους) θα είναι μια διαδικασία μακράς πνοής.






Πηγή: neolaia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου