20 Νοεμβρίου 2012

Στο παρά πέντε η τρόικα απαιτεί 22.000 απολύσεις

0 σχόλια

Στο παρά πέντε η τρόικα απαιτεί 22.000 απολύσεις

Λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης κι ενώ -με οριακές διαπραγματεύσεις που έφεραν τον κυβερνητικό συνασπισμό στα άκρα- το πακέτο μέτρων με όλες τις απαιτήσεις των δανειστών ψηφισμένες στο ακέραιο, η τρόικα ζητά 22.000 απολύσεις και όχι διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Δημοσίου το 2014. Με βάση τη νέα αυτή απαίτηση, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που, κατά την τρόικα, θα πρέπει να απολυθούν ή να τεθούν σε διαθεσιμότητα, έως και το 2014, ανέρχεται σε 49.000.
Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι αργά τη νύχτα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πήρε πίσω την απαίτηση αυτή.
Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συζητήσει το θέμα καθώς -όπως διαμηνύουν- “το πακέτο μέτρων έχει κλείσει”. Το υπουργείο Διοικητική Μεταρρύθμισης αναφέρει ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για μια τέτοια απαίτηση εκ μέρους της τρόικας.
Ήδη, πάντως, η διαδικασία αποστολής στοιχείων για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα-απόλυση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει βραχυκυκλώσει καθώς οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες διοικητικού των δήμων έχουν μπλοκάρει τη διαβίβαση των σχετικών στοιχείων ενώ έντονα αντιδρούν και οι δήμαρχοι που δεν επιθυμούν να νομιμοποιήσουν τη σχετική απόφαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου