24 Νοεμβρίου 2012

Μείωση των Γερμανών τουριστών κατά 25% βλέπουν μεγάλα πρακτορεία

0 σχόλια

Μείωση των Γερμανών τουριστών κατά 25% βλέπουν μεγάλα πρακτορεία

Προετοιμασία της τουριστικής σαιζόν 2013 και αρνητικά μηνύματα για τον αριθμό των γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα. Ο απολογισμός του ταξιδιού της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Βερολίνο.
Επαφή με κορυφαίους τουριστικούς παράγοντες της Γερμανίας είχε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, την οποία συνέδευσε ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, Νϊκος Καραχάλιος.
Η κυρία Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε το Βερολίνο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις δυνατότητες αύξησης του αριθμού των τουριστών από την Γερμανία.
Για φέτος πάντως τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία καταγράφουν σημαντική μείωση. Ενώ ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας TUI ελπίζει, όπως δήλωσε διευθύνον στέλεχος στη συζήτηση με την κ. Κεφαλογιάννη, ότι ως το τέλος του χρόνου η μείωση σε σχέση με πέρυσι θα περιοριστεί στο 9-10%, τουριστικός παράγοντας που είναι σε θέση να γνωρίζει καλά τον τουριστικό κλάδο και στις δύο χώρες εκφράζει την άποψη ότι η μείωση της TUI φέτος θα πρέπει να είναι ανάλογη με αυτήν που ανακοίνωσε σήμερα ο άλλος σημαντικός ταξιδιωτικός πράκτορας REWE, δηλαδή 25% .
Την ίδια μείωση εκτιμά και το ελληνικών συμφερόντων ταξιδιωτικό γραφείο ATTICA αλλά και η Thomas Cook. Αν και το φθινόπωρο στην Ελλάδα είναι ακόμα ζεστό και οι τιμές διανυκτέρευσης είναι χαμηλές, παρόλα αυτά αναμένεται ότι ο αριθμός των γερμανών επισκεπτών στην Ελλάδα θα είναι φέτος κατά 20% με 25% χαμηλότερος σε σχέση με το 2011. Πάντως, στην αρχή της σεζόν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες έκαναν εκτιμήσεις για πτώση της τάξεως του 35%. Όλα αυτά με βάση δημοσίευμα της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle.
Τιμές και τουριστική καμπάνια
Μετά το τέλος των συναντήσεων η κυρία Κεφαλογιάννη ανέφερε, ότι οι τιμές που αποτελούν το σύνηθες θέμα συζήτησης σε αυτές τις συναντήσεις, δεν απασχόλησαν τις συνομιλίες, καθώς η Ελλάδα δεν θεωρείται πλέον ακριβός προορισμός. Τα ταξιδιωτικά γραφεία είχαν μειώσει πριν από την έναρξη της σαιζόν κατά μέσο όρο 10% την τιμή των προσφορών τους για την Ελλάδα, μείωση αντίστοιχη με αυτή που είχαν κάνει προηγουμένως και οι έλληνες ξενοδόχοι. Πάντως, για την επόμενη τουριστική σαιζόν ειδικοί του κλάδου αναμένουν μια αύξηση των τιμών από την πλευρά των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Τώρα, αν κάτι παρόμοιο καταφέρουν να πετύχουν και οι έλληνες ξενοδόχοι, αυτό είναι αμφίβολο, όπως ανέφερε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου