4 Νοεμβρίου 2012

Κυβέρνηση: Αγώνας μετ’ εμποδίων για την ψήφιση των μέτρων

0 σχόλια

Κυβέρνηση: Αγώνας μετ’ εμποδίων για την ψήφιση των μέτρων

Σε αγώνα μετ’ εμποδίων για την υπερψήφιση του πακέτου μέτρων αποδύεται η κυβέρνηση, με διακυβεύματα τη συνοχή της κυβέρνησης και την περαιτέρω στάση της τρόικα αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρας έχει συνάντηση με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στις 9.30 το πρωί, προκειμένου – από κοινού με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση- να τους ενημερώσουν για το πακέτο των μέτρων.
Στη συνέχεια ο Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει την ΚΟ της ΝΔ που συνεδριάζει στις 11.30. Τηνανάγκη ψήφισης των μέτρων αναμένεται να επισημάνει με δραματικούς τόνους και ο πρωθυπουργός στους βουλευτές της ΝΔ.
Το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών προέβη σε νέα προειδοποίηση για τον κίνδυνο χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ, σε περίπτωση καταψήφισης τουΠροϋπολογισμού ή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα «ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης» και κάλεσε τους βουλευτές να τα υπερψηφίσουν.
«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ένα λάθος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σεάτακτη χρεοκοπία, σε απρόβλεπτα δεινά και εκτός ευρωζώνης. Κάποιοι λένε πως αυτό είναι εκβιασμός, αλλά είναι η ωμή πραγματικότητα» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο Γιάννης Στουρνάρας είχε και την Παρασκευή το πρωί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την τελική υπερψήφιση των μέτρων από τη Βουλή.
Τη Δευτέρα αναμένεται να αποφασίσει οριστικά η Δημοκρατική Αριστερά για την υπερψήφιση ή μη του προϋπολογισμού του 2013. Οι έως τώρα επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού και του κ. Κουβέλη ώστε να καμφθεί η αντίθεση του τελευταίου για τα εργασιακά είχαν πέσει στο κενό και η ΔΗΜΑΡ προσανατολίζεται στην επιλογή του «παρών».
«Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να ρηγματώσουμε την κυβέρνησηαπλά θέλουμε να προστατεύσουμε τα ήδη αποδυναμωμένα εργασιακά δικαιώματα», δηλώνει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Φώτης Κουβέλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου