17 Νοεμβρίου 2012

Χαίρε ω χαίρε Δημοκρατία!

0 σχόλια
  Σαν σήμερα πριν 39 ολόκληρα χρόνια συνέβη ένα γεγονός ορόσημο στην ιστορία της Ελλάδος. Φυσικά μιλάω για την κατάληψη της Πολυτεχνικής σχολής που σήμανε την αρχή του τέλους της χούντας του Παπαδόπουλου. Φυσικά λόγω ημέρας ακούστηκαν πάρα πολλά τα οποία έπρεπε να σχολιάσω. 
   Ας αρχίσουμε από μερικά απλά. Η χούντα ξεκίνησε με την "επανάσταση" της 21ης Απριλίου και χρησιμοποιώ τον όρο επανάσταση ειρωνικά γιατί είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να υπάρχει επανάσταση που δεν έχει κάνει ο ίδιος ο λαός. Επειδή λοιπόν ήθελα να βρω πως ξεκίνησε αυτό το πράγμα ξεκίνησα να  ρωτάω  γιαγιάδες και παππούδες φίλων και μου είπαν ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της εποχής είπε στον Παττακό "ελάτε να πάρετε την εξουσία γιατί εμείς είμαστε ανίκανοι". 
   Αρχηγός της Χούντας των Συνταγματαρχών ο κύριος Γ.Παπαδόπουλος. Τα 7 χρόνια που η δικτατορία διατηρήθηκε στην Ελλάδα πάρα πολλοί άνθρωποι βασανίστηκαν και εξορίστηκαν σε ερημωμένα νησιά. Παρόλο που κατά την διάρκεια της Χούντας Παπαδόπουλου το αρνιόντουσαν κατηγορηματικά επί Χούντας Ιωαννίδη ο Συνταγματάρχης Μπαλλόμπουλος ομολόγησε ότι πραγματοποιούνταν βασανιστήρια. 
Ιωάννης Λαδάς τα καθαρά χέρια! 
   Όταν τελείωσε το καθεστώς της δικτατορίας και αποκαταστάθηκε η δημοκρατία έγινε η δίκη της χούντας. Όλοι οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε καθαίρεση και ισόβια κάθειρξη. Ανάμεσα τους ο Παπαδόπουλος ο Παττακός ο Μακαρέζος ο Μπαλλόπουλος και ο Ιωάννης Λαδάς ή αλλιώς ο συνταγματάρχης με τα <<καθαρά χέρια>> αν σας θυμίζει κάτι με την σημερινή εποχή. 
   Ωστόσο δεν θέλω τόσο να μιλήσω για τα ιστορικά γεγονότα όσο το να απαντήσω σε μερικές υπέροχες θεωρίες περί Πολυτεχνείου και χούντας που ακούστηκαν ανά τα χρόνια. 
   Πρώτη θεωρία είναι ότι το Πολυτεχνείο ήταν μύθος. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι υπερβολές οπότε θα σας πω τι έγινε. Το τανκς στο ασπρόμαυρο βίντεο του Πολυτεχνείου που υπήρχε ήταν ολόγραμμα. Το βίντεο γυρίστηκε από τον Spielberg γνωστό σιωνιστή σκηνοθέτη της λέσχης bilderberg.
   Επόμενη θεωρία είναι αυτή ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρχαν θύματα. Για να απαντήσω σε αυτή τη θεωρία θα απαντήσω με την δήλωση του οδηγού του τανκς που μπήκε στο Πολυτεχνείο εκείνη την νύχτα: Τι σημασία έχει αν τα θύματα ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο ή στους γύρω δρόμους»! 
Όπως προσθέτει ο οδηγός του τανκ του Πολυτεχνείου, «αυτό που ξέρω εγώ και έζησα είναι ότι αν δεν ανοίγαμε σειρά για να φυγαδεύσουμε τους φοιτητές από τους αστυνομικούς, θα είχαμε πολλά θύματα. Κι αυτό δεν είναι μύθος» ! .
   Και το τελευταίο που με κάνει να γελάω από μέσα μου όταν το ακούω σε συζητήσεις είναι ότι η Χούντα έκανε καλό γιατί εξαιτίας της έχουμε τους δρόμους. Εντάξει παιδιά και οι φαραώ έφτιαξαν τις πυραμίδες ψήνεστε για σκλάβοι; Και στην Θράκη που οι Βούλγαροι είχαν κάνει προσάρτηση έφτιαξαν δρόμο. Τι να κάνουμε δηλαδή να φωνάξουμε τους Βούλγαρους; Αφήστε το τι φάγανε γενικώς εκείνη την εποχή τόσο από τους δρόμους όσο και από τα δάνεια του Αιγαίου την απάτη με τα σάπια κρέατα τα κοσμικά πάρτι του αντισυνταγματάρχη Ρουφογάλη και άλλα πολλά, τι κάθομαι και θυμάμαι και εγώ. Επιπλέον σύμφωνα με την Wikipedia: Η ευνοιοκρατία και το ρουσφέτι επί χούντας γιγαντώθηκαν: ο Μακαρέζος διόρισε τον κουνιάδο του Αλέξανδρο Ματθαίου Υπουργό Γεωργίας, ο Λαδάς έκανε τον ένα ξάδερφό του στρατηγό και διοικητή της ΑΣΔΕΝ και έναν άλλο ξάδερφό του Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών, και ο γαμπρός του Παττακού Ανδρέας Μεϊντάσης έγινε βαθύπλουτος παίρνοντας χαριστικά δουλειές από το Δήμο Αθηναίων. Ο στρατηγός Βασίλης Καρδαμάκης διορίστηκε διοικητής της ΔΕΗ και ο στρατηγός Αλέξανδρος Νάτσινας (πρώην αρχηγός ΚΥΠ με τεράστιες ευθύνες για το σχέδιο ΠΕΡΙΚΛΗΣ και το παρακράτος) διορίστηκε Πρόεδρος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ο ίδιος ο Παπαδόπουλος διόρισε τον αδελφό του Κωνσταντίνο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, περιφερειακό διοικητή Αττικής και Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργό διαδοχικά. Τον άλλο αδελφό του, Χαράλαμπο, τον διόρισε Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο Χαράλαμπος αποκαλούνταν ειρωνικά "μπον φιλέ" από τους αξιωματικούς της Χωροφυλακής, επειδή συνήθιζε να τρώει καθημερινά στα εστιατόρια ακριβών ξενοδοχείων μαζί με τη φρουρά του και τους υπαλλήλους του.
   Για αυτούς που θέλουν να μάθουν την ιστορία σήμερα το βράδυ στην Νετ στην μηχανή του Χρόνου θα έχει το έργο "Οι δίκες της χούντας" που αποδεικνύει με ΝΤΟΚΟΥΜΈΝΤΑ όλα όσα συνέβησαν επί Χούντας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου