29 Νοεμβρίου 2012

Χ. Πισσαρίδης: Σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί

0 σχόλια

Χ. Πισσαρίδης: Σε δύο χρόνια η Αθήνα θα αναστηθεί

Με δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης χαιρετίζει τη συμφωνία του Eurogroup για την Ελλάδα και αποδίδει τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση.
"Πρόκειται για ιστορική στιγμή. Μέσα σε δύο χρόνια, η Αθήνα θα αναστηθεί", δηλώνει στη La Repubblica ο κ. Πισσαρίδης, και προσθέτει: "Η συμφωνία αυτή αποτελεί, οπωσδήποτε, σημείο καμπής για την Ελλάδα".
Αναφερόμενος κατόπιν στον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, ο νομπελίστας οικονομολόγος τονίζει ότι πρόκειται για "έναν άνθρωπο που χαρακτηρίζεται από αποφασιστική και συγκεκριμένη δράση", ενώ θεωρεί ότι "όλη η κυβέρνηση της Αθήνας είναι σε θέση να συνεχίσει τη δράση της με σοβαρότητα".
Εξάλλου, η εφημερίδα Corriere della Sera του Μιλάνου προβάλλει τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της ιταλικής κυβέρνησης, Βιτόριο Γκρίλι, που τονίζει ότι "στο τέλος, η λύση που υιοθετήθηκε στηρίχθηκε από όλους" και προσθέτει ότι "πρόκειται για σημαντική συμφωνία, που αποτελεί πολύ περισσότερο από ένα πρώτο βήμα" για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου